Σελίδες

Σελίδες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Επιμορφωτική συνάντηση στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σε όλα τα σχολεία, όπως  και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Η διευθύντρια του σχολείου Ευδοκία Ζέρβα με την υποδιευθύντρια Πόπη Συμεωνίδου κάλεσαν την Μαγδαληνή Καλαθέρη, πρώην Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Π.Ε. Εύβοιας, δασκάλα δια βίου, στο εξαιρετικά φιλόξενο σχολείο για ένα βιωματικό σεμινάριο.

Μετά τη λήξη του Αγιασμού, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έγιναν και πάλι «παιδιά», συμμετέχοντας σαν ενεργοί μαθητές και μαθήτριες στο βιωματικό σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου. 
 Ο τίτλος ήταν : 

«Ισχυροποιώντας τους δεσμούς της ομάδας: βιωματικές δραστηριότητες για την ενίσχυση της δυναμικής της ομάδας με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες έγινε προσπάθεια να καλυφθούν μερικές βασικές ιδέες για γνωριμία και δέσιμο μιας ομάδας, για ενεργοποίηση και επικοινωνία, για παιχνίδια χωρισμού σε μικρότερες ομάδες, για την αρχική διερεύνηση ενός θέματος, για την ανάδειξη αποθεμάτων σε γνώσεις, ιδέες και συναισθήματα και λίγες ιδέες για κλείσιμο μια συνάντησης και αποφόρτισης από τα δρώμενα.

Την ευθύνη για την οργάνωση του είχε το 12ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας. Οι ιδέες που προσεγγίστηκαν με βιωματικό τρόπο, είναι χρήσιμες και εύκολα αξιοποιήσιμες στις σχολικές τάξεις. Με το τέλος του σεμιναρίου όλο το υλικό καθώς και επιπλέον ιδέες δόθηκε ηλεκτρονικά στους παρευρισκόμενους/ μενες  εκπαιδευτικούς.
Η σχετική ανάρτηση στο blog του σχολείου είναι εδώ.