Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας.

Πλησιάζει το τέλος της χρονιάς! Έτσι, όπως κάθε χρόνο, προγραμματίζουμε την τελική μας εκδρομή. Μια επίσκεψη με πολλές δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι. Στις 8 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή ετοιμαζόμαστε να επισκεφθούμε το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας.
Μία ομαδική απόδραση στη φύση ΜΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ! Το “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ” και οι “ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ” που φιλοξενούνται σε αυτό, διοργανώνουν και μας προσκαλούν σε ολόφρεσκες Δραστηριότητες για την Ολοήμερη Εκδρομή μας. Μέσα από ένα ξέφρενο παιχνίδι, μπλεκόμαστε σε ποικίλες Δράσεις που σχετίζονται με το Περιβάλλον, τη Διατροφή, την Οικολογία και τον Πολιτισμό, όπως Εξερεύνηση του Πάρκου, Κυνήγι Θησαυρού και Περιπέτειας, προσομοίωση Ανασκαφής, Θερισμός στους Σιτοβολώνες, Ομαδικά Παιχνίδια και πολλά άλλα!!!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 
  • Ξενάγηση / Περιήγηση. Ταξιδεύουμε στο χρόνο… περπατώντας στο παραδοσιακό Χωριουδάκι του Πάρκου, ανάμεσα στα παραδοσιακά Πέτρινα Πατητήρια, τις Ξύλινες Στροφιλιές, τη Μηχανή Διαλογής Σταφίδας, το Κελάρι… Συνεχίζουμε τη βόλτα μας, στα τρία παραδοσιακά Ελαιοτριβεία! Επισκεπτόμαστε το Σιτοβολώνα του Πάρκου, γνωρίζουμε τη Μαγδάλω, την υπομονετική Γαϊδουρίτσα, που περιμένει να αλωνίσει στο Πέτρινο Αλώνι και … φτάνουμε στο Νερόμυλο του Χωριού! Άφιξη στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, φτιαγμένο σαν ένα Παραδοσιακό Χωριό, στην Πλατεία του οποίου “ζωντανεύουν” οι Παλιοί Επαγγελματίες και μοιράζονται τα μυστικά της Τέχνης τους με όλους εμάς… Η καλύτερη ώρα έφτασε!!! Βόλτα στη Γέφυρα της Λίμνης με τις Πάπιες και Τάισμα στα ζωάκια του Πάρκου!!! 
  • Περιβαλλοντική Δραστηριότητα Ελάτε να γνωρίσουμε τον Τυραννόσαυρο Ρεξ και την παρέα του! 
  • Κυνήγι Θησαυρού - Περιπέτειας Δράσεις όπου τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις! 
  • Κύβοι της τύχης “Επιχείρηση: Άσπρος κύβος” - “Επιχείρηση: Πράσινος κύβος” Επιστρατεύουμε το ομαδικό και συναγωνιστικό μας πνεύμα για μια διασκεδαστική μέρα γεμάτη φανταστικές δραστηριότητες και παιχνίδια μέσα στην φύση!
  • βόλτα με  τον “Τρεχάλα”, το γραφικό τρενάκι του Πάρκου!!! 
  • Πικ- Νικ  κάτω από τα Καταπράσινα Δέντρα του Πάρκου και απόλαυση του μοναδικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου