Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Στην εκδήλωση για την ανακύκλωση αλουμινίου.


Η τάξη μας (Δ') μαζί με την Ε΄ τάξη συμμετείχε στην βιωματική δράση - εκδήλωση με θέμα: «Ανακύκλωση αλουμινίου» που διοργάνωσε  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την εταιρεία «Κάθε Κουτί Μετράει». Η εκδήλωση  αφορούσε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, και  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/11/2018, στο χώρο του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. 
Η βιωματική δράση περιλάμβανε Α) Ενημέρωση-παρουσίαση γιατί ανακυκλώνουμε αλουμίνιο και Β) παρακολούθηση δρώμενου με την θεατρική ομάδα "Εν οδώ" η οποία βασιζόταν σε βιβλίο του καθηγητή περιβάλλοντος Δρ. Αντώνη Γάκη, μέσω της οποίας δια ζώσης εκφράζονται τα μηνύματα της Ανακύκλωσης και επιδιώκεται η βιωματική εκπαίδευση της ορθής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς. Πραγματικά το θεατρικό που είδαμε είχε πολλά αστεία, τραγούδια που τα μάθαμε και τα είπαμε και εμείς την ώρα της παράστασης και βέβαια περνούσε το μήνυμα πως "Κάθε κουτί μετράει". 


 Στο τέλος και αφού γεμίσαμε τον κάδο με τα κουτάκια που είχαμε φέρει μαζί μας από το σχολείο μας, πήραμε δώρο το βιβλίο με την ιστορία της παράστασης "Το μικρο κουτάκι και το ταξίδι στην Ανακύκλωσξ σε 60 μέρες". 
Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου