Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Μετά το Μουσείο - παίζοντας με τη θεά Αθηνά.

Για να  θυμόμαστε την επίσκεψή μας στο Μουσείο Ακρόπολης που πρόσφατα πήγαμε να μια μικρή ταινία με τα σημαντικότερα σημεία του.


Ένα εξαιρετικό Μουσείο με τόσα να μας θυμίζουν τη θεά Αθηνά. Έτσι και μεις στην τάξη μας παίξαμε με τα σύμβολα της θεάς Αθηνάς.
Η θεά Αθηνά συνήθως απεικονίζεται να κρατάει δόρυ και ασπίδα και να φοράει πέπλο και περικεφαλαία. Πάνω στο πέπλο συχνά φοράει την αιγίδα, ένα προστατευτικό πανωφόρι, φτιαγμένο από το δέρμα της κατσίκας (=αίγας) Αμάλθειας η οποία με το γάλα της ανάθρεψε τον Δία, τον πατέρα της θεάς Αθηνάς. Η αιγίδα συχνά απεικονίζεται με φίδια γύρω γύρω και με ένα γοργόνειο στη μέση. Το γοργόνειο είναι το τρομαχτικό κεφάλι της Μέδουσας Γοργούς, που πίστευαν ότι πέτρωνε όποιον το αντίκρυζε. Ο Περσέας με τη βοήθεια της Αθηνάς σκότωσε την Μέδουσα Γοργώ και έδωσε το κεφάλι της στη θεά. Πολλές φορές βλέπουμε το γοργόνειο και πάνω στην ασπίδα της θεάς. Αγαπημένο πουλί της Αθηνάς είναι η κουκουβάγια, σύμβολο της σοφίας και η ελιά, το δώρο της στην Αθήνα. Να οι κατασκευές μας: 
   



Και στη συνέχεια παίζουμε memory με κεφάλια της θεάς Αθηνάς σε ομάδες. Και να: 




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου