Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Διαδραστικά παιχνίδια για την Ακρόπολη.

Επισκεφθήκαμε πρόσφατα το Μουσείο της Ακρόπολης και την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθούμε τον Θόλο του Ελληνικού Κόσμου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για να περιηγηθούμε εικονικά στην Ακρόπολη. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε δύο διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την Ακρόπολη και τους αρχαίους ναούς.

1. Το πρόγραμμα Γλαύκα. Ένα παιχνίδι για την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης.

Το παιχνίδι έχει δοκιμασίες διαφόρων επιπέδων και ο παίχτης καλείται να επιλέξει από σειρά ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Κάθε φορά με τα βελάκια του πληκτρολογίου κινεί τον βράχο της Ακρόπολης καταρρίπτοντας εμπόδια και κατανοώντας σιγά σιγά τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αρχαία μνημεία. Σεισμοί, πυρκαγιές, ανάπτυξη φυτών, ανατινάξεις, ατμοσφαιρική ρύπανση, όξινη βροχή, λανθασμένη παλιότερη συντήρηση.
Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή για παιδιά με θέμα την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης. Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που εκπροσωπεί την εφαρμογή και αναλαμβάνει την επικοινωνία της με το παιδί. Στόχος της εφαρμογής είναι η γνωριμία με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή για παιδιά και έφηβους με θέμα τη γνωριμία με όλα τα στάδια κατασκευής ενός αρχαίου ναού.
Ο παίκτης καλείται να δημιουργήσει λογαριασμό και στη συνέχεια πρέπει να ολοκληρώσει έξι δοκιμασίες σε ένα τουλάχιστον από τα τρία διαθέσιμα επίπεδα. Για την ηλικία των παιδιών της τάξης μας το πρώτο, εύκολο, επίπεδο είναι αρκετό.
Οι έξι δοκιμασίες και επομένως νέες γνώσεις είναι αυτές που φαίνονται στην επόμενη εικόνα.

Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου