Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Αρκαδίας.

Η συμμαθήτριά μας η Αρκαδία έγραψε και παρουσίασε ηλεκτρονικά το παραμύθι που εμπνεύστηκε από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Διάλεξε και εικόνες για να το ομορφύνει και μας εντυπωσίασε όλους και όλες. 
Να το παραμύθι "Το δέντρο που δεν είχε αστέρι".





Συγχαρητήρια Αρκαδία!!! Εξαιρετική εργασία!

Το ιστολόγιο χρωστάει (και μέσα στις διακοπές υπόσχεται να το κάνει) να παρουσιάσει και τα υπόλοιπα βιβλία που μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί στην τάξη, και αυτά που έγιναν με τον κλασικό τρόπο, αλλά και αυτά που παρουσιάστηκαν ηλεκτρονικά.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο μας.

Καταπληκτική η γιορτή που ετοίμασε και μας παρουσίασε η Β τάξη του σχολείου μας. Την Παρασκευή 23/12 το πρωί χαρήκαμε τα θεατρικά τους δρώμενα, τα τραγούδια και τους χορούς τους, τα εκπληκτικά κουστούμια τους και τον όμορφο στολισμό της αίθουσας. 



Μπράβο σε όλα τα παιδιά και σε όλες τις κυρίες που δούλεψαν με τόσο κέφι. Συγχαρητήρια κυρίες Μαρία και Ελένη, κυρία Σόνια και κυρία Ρούλα! Και του χρόνου...



Χριστουγεννιάτικες κατασκευές - ανακυκλώνοντας.

Συνεχίσαμε τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας. Αφού ανακυκλώσαμε παλιά cd,  τώρα φτιάξαμε χιονονιφάδες με τα χαρτιά του φωτοτυπικού που μας τα τσαλακώνει (μερικές φορές). 











Μετά κρατήσαμε το εσωτερικό από το χαρτί της τουαλέτας και φτιάξαμε όμορφες συνθέσεις που τις στολίσαμε με γυαλιστερές κόλλες.







ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

ΤΟ Δ1 ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.
ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ένα δέντρο μια φορά.

Στα χριστουγεννιάτικα βιβλία που διαβάζουμε αυτήν τη περίοδο διαλέγουμε το "Ένα δέντρο μια

φορά" του Ευγένιου Τριβιζά, σε εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικόπουλου, από τις εκδόσεις Καλέντης (Αθήνα 2005).


Κάθε παραμονή Χριστουγέννων, γύρω στα μεσάνυχτα, κάτι παράξενο συμβαίνει σ' έναν απόμερο δρόμο μιας πολύβουης πολιτείας, κάτι που κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει: ένα σμάρι πυγολαμπίδες τριγυρνούν επίμονα, τρεμοσβήνοντας, λες και κάτι αναζητούν, λες και γυρεύουνε να θυμηθούν κάτι...

Υπέροχη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά με την αριστουργηματική εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικόπουλου. Το 2009 το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά μεταμορφώθηκε σε μια ταινία μικρού μήκους με τη συνεργασία του ίδιου του συγγραφέα και του Παναγιώτη Ράππα. Τα 30 λεπτά της ταινίας, ντύνονται με την υπέροχη μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και τις ερμηνείες του Μπάμπη Τσέρτου και της Φωτεινής Δάρρα.

Εδώ μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ταινία :




Επίσης πατώντας εδώ μπορούμε να διαβάσουμε την ιστορία από την ανάρτηση του ψηφιακού σχολείου του Υπουργείου Παιδείας.

Η ιστορία της βασιλόπιτας.

Με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διαβάζουμε το βιβλίο "Η  ιστορία της βασιλόπιτας" του Στέλιου Πελασγού, με εικονογράφηση του Χρήστου Δήμου από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (Αθήνα, 2003).


Γιατί την Πρωτοχρονιά φτιάχνουμε βασιλόπιτα; Γιατί την κόβουμε στην αρχή του χρόνου και κρύβουμε μέσα σ' αυτή το φλουρί; Πίσω από κάθε έθιμο υπάρχει μια ιστορία. Την ιστορία, λοιπόν, της πίτας του Αγίου Βασιλείου σας τη διηγείται σ' αυτό το βιβλίο ένας παραμυθάς, που στη ψυχή του αντήχησαν οι ιστορίες παλιότερων παραμυθάδων και η αλήθεια της κρύβεται στα βάθη του χρόνου. Μιλά για τον Άγιο Βασίλειο, τη δύναμη της πραότητας και την αξία ενός αληθινού δώρου.

Δώρα από τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας.

Έκπληξη σήμερα στην τάξη μας και στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου. Ο Σύλλογος Γονέων έφερε και μοίρασε σε όλα τα παιδιά όμορφα χριστουγεννιάτικα δωράκια. Έτσι πήραμε όλοι και όλες σκουφάκια αγιοβασιλιάτικα, τριγωνάκια, ημερολόγια και κάρτες. 



Έτσι όλο χαρά παίξαμε στην κυρία μας τα κάλαντα!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Αφού στολίσαμε την τάξη μας και το δέντρο μας, αφιερώσαμε τις ώρες των εικαστικών μας για όμορφες κατασκευές με τη βοήθεια της κυρίας Αγγελικής.
Και συνεχίζουμε...


Ανακυκλώσαμε τα παλιά cd και θυμηθήκαμε όσα λέμε στη Μελέτη και στο περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα. Γιατί "εμάς .... μας νοιάζει"...



Η κυρία Ξένια στην τάξη μας.

Η αγαπημένη μας δασκάλα, η κυρία Ξένια ήρθε επίσκεψη στην τάξη μας. Η πολυαγαπημένη μας κυρία ήταν η δασκάλα μας στην Α και Β τάξη του Δημοτικού σχολείου. Μας έφερε δώρο μια ταινιούλα που έφτιαξε με τις φωτογραφίες μας από τις πολλές δράσεις, εκδρομές και επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε μαζί στη διάρκεια της Β΄τάξης. Να και δύο από τις πολλές  αναμνηστικές φωτογραφίες που βγάλαμε μαζί.



Να είστε καλά κυρία και να μας επισκέπτεστε πιο συχνά!

Η μάχη των Πλαταιών και η ναυμαχία της Μυκάλης.

O Ξέρξης εγκατέλειψε την Ελλάδα. Άφησε όμως το γαμπρό του το Μαρδόνιο να συνεχίσει την προσπάθεια για υποταγή των Ελλήνων. Μια νέα σύγκρουση έγινε στις Πλαταιές (479 π.Χ.), όπου οι Πέρσες και πάλι ηττήθηκαν.

Αρχίζουμε, όπως πάντα με το εννοιολογικό πλάνο μαθήματος με επιμέλεια ύλης των Κατερίνα Καραλή και Κανέλλου Κανελλόπουλου πατώντας εδώ.

Ακολουθεί παρουσίαση από την ιστοσελίδα του Ηλιάδη Η.



Ακολουθεί μία διαδραστική παρουσίαση με ερωτήσεις από την ιστοσελίδα του Αρβανιτίδη Θεόδωρου. Πατάμε στην εικόνα και προχωράμε με το επόμενο.


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Τα δάση εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Στο επόμενο εκπαιδευτικό λογισμικό του Υπουργείου Παιδείας βρίσκουμε πολλές πληροφορίες και πλήθος δραστηριότητες για το δάσος και την προστασία του. Για να περιηγηθούμε κάνουμε κλικ πάνω στην εικόνα.


Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας σε βίντεο.

Ταινία με ολόκληρη την ιστορία της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, στην οποία συμμετέχουν και ηθοποιοί. Η ταινία δημιουργήθηκε από τον Δήμο Περάματος της Αττικής  για εκπαιδευτικούς σκοπούς.




Η εξέλιξη της ναυμαχίας με σχέδια, από τον Γ. Παπαθανασίου.

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας

O Ξέρξης συνέχισε την πορεία του και έφτασε στην Αθήνα, την οποία όμως είχαν εγκαταλείψει οι κάτοικοί της. O ελληνικός στόλος με απόφαση του Θεμιστοκλή έπιασε το στενό της Σαλαμίνας, το οποίο γρήγορα κύκλωσε ο περσικός στόλος. Στη ναυμαχία που έγινε (480 π.Χ.) οι Έλληνες πέτυχαν μια μεγάλη νίκη.
Αρχίζουμε, όπως πάντα με το εννοιολογικό πλάνο μαθήματος με επιμέλεια ύλης των Κατερίνα Καραλή και Κανέλλου Κανελλόπουλου πατώντας εδώ.



Ακολουθεί παρουσίαση από την ιστοσελίδα του Ηλιάδη Η.





Ακολουθεί μία διαδραστική παρουσίαση με ερωτήσεις από την ιστοσελίδα του Αρβανιτίδη Θεόδωρου. Πατάμε στην εικόνα και προχωράμε με το επόμενο.


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η μάχη των Θερμοπυλών σε βίντεο.


Η μάχη των Θερμοπυλών.

O Ξέρξης, ο βασιλιάς των Περσών, οργάνωσε νέα εκστρατεία εναντίον της Ελλάδος. O στρατός του απ' όπου περνούσε σκορπούσε τρόμο. Προχωρώντας έφτασε στις Θερμοπύλες (480 π.Χ.) όπου 700 Θεσπιείς και 300 Σπαρτιάτες έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας γενναία.

Αρχίζουμε, όπως πάντα με το εννοιολογικό πλάνο μαθήματος με επιμέλεια ύλης των Κατερίνα Καραλή και Κανέλλου Κανελλόπουλου πατώντας εδώ.

Ακολουθεί παρουσίαση από την ιστοσελίδα του Ηλιάδη Η.





Ακολουθεί μία διαδραστική παρουσίαση με ερωτήσεις από την ιστοσελίδα του Αρβανιτίδη Θεόδωρου. Πατάμε στην εικόνα και προχωράμε με το επόμενο.


Εκδρομή στον Μαραθώνα.

Με την ευκαιρία της Ιστορίας μας, που ασχολούμαστε με τους Περσικούς πολέμους, αλλά και της Μελέτης Περιβάλλοντος που μάθαμε για το νερό και τα φράγματα, διοργανώσαμε την επίσκεψή μας στον Μαραθώνα.

Πήγαμε στο Αρχαιολογικό μουσείο Μαραθώνα και συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μάχη του Μαραθώνα. Ήταν ενδιαφέρον και συμπλήρωσε τις γνώσεις που ήδη είχαμε από το σχολείο μας. Είδαμε και τα υπόλοιπα εκθέματα του μουσείου και παίξαμε στην αυλή με τα τρία, πολύ ήσυχα σκυλιά που ζουν εκεί (όσοι και όσες δεν τα φοβηθήκαμε).





Στη συνέχεια περάσαμε από το φράγμα του Μαραθώνα και την τεχνητή του λίμνη. Κατεβήκαμε από το λεωφορείο και σταθήκαμε στο παραπέτο του φράγματος για να το δούμε καλύτερα. Ήταν πολύ ενδιαφέρον. 

Προσέξαμε στη βάση του το αντίγραφο του αρχαίου μικρού ναού που έχει κατασκευαστεί. Στο μουσείο μάθαμε ότι είναι σαν τον θησαυρό των Αθηναίων, που οι Αθηναίοι αφιέρωσαν στο μαντείο των Δελφών μετά τη νίκη τους εναντίον των Περσών στον Μαραθώνα. 

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα στην τάξη μας.

Αρχίσαμε από το τέλος του προηγούμενου μήνα. Φτιάξαμε το ημερολόγιο με κάρτες που ανοίγουμε κάθε μέρα και μία. 
Η Χαρά μας έφερε όμορφα λουλούδια. Τα βάλαμε δίπλα σε μεγάλες κάρτες με παραθυράκια που και σ΄ αυτές ανοίγουμε ένα κάθε μέρα. 
Στολίσαμε το δέντρο μας και με αστεράκια τα παράθυρά μας.
......
Και οι μέρες περνούν. Πλησιάζουμε στα μέσα του Δεκέμβρη. Πόσες λίγες μέρες έμειναν ακόμη;

Μικροί συγγραφείς.


Παιδιά, ποιος ή ποια ενδιαφέρεται;
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το trailer.

Τέσσερις Ελληνίδες συγγραφείς γράφουν αποκλειστικά για την ΕΡΤ -και αφιλοκερδώς- τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες-παραμύθια τους, σε μη ολοκληρωμένη μορφή, τις οποίες καλούνται να ολοκληρώσουν οι μικροί χρήστες του διαδικτύου, δηλαδή παιδιά ηλικίας από έξι (6) έως δεκαεπτά (17) ετών, με ή χωρίς τη βοήθεια των γονέων ή κηδεμόνων τους, αλλά πάντοτε με τη σύμφωνη συγκατάθεσή τους. 

Για την υλοποίηση του διαδραστικού project «Μικροί συγγραφείς», που αναρτάται στον ιστότοπο της ΕΡΤ www.ert.gr) και στον ιστότοπο του διαδικτυακού περιοδικού της «Ραδιοτηλεόραση» (www.ert.gr/Radiotileorasi), η συμμετοχή των συγγραφέων έγινε με τυχαία επιλογή. 
Τα παιδιά που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο project μπορούν να αποστέλλουν το δικό τους τέλος στην ιστορία που επιλέγουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mikroisyggrafeis@ert.gr.
Όλες οι εκδοχές θα αναρτώνται καθημερινά στο microsite mikroisyggrafeis.ert.gr με τα ονοματεπώνυμα των παιδιών έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017, ενώ το κάθε παιδί έχει τη δυνατότητα να εκτυπώνει τη δική του ιστορία. 
Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να επιλέγει μόνο μία ιστορία από τις τέσσερις. 
Η έκταση του κειμένου που αποστέλλει κάθε παιδί πρέπει να κυμαίνεται από 100 - 150 λέξεις. 
Η συντακτική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» διατηρεί το δικαίωμα να επιμελείται -όπου κι όταν είναι απαραίτητο- το περιεχόμενο που αποστέλλεται. 
Σε περίπτωση που τα κείμενα περιέχουν περιεχόμενο ακατάλληλο προς δημοσίευση, δεν θα αναρτώνται. 

Η ΕΡΤ Α.Ε. δεσμεύεται να δημοσιοποιεί μόνον το ονοματεπώνυμο και την ηλικία κάθε παιδιού, που λαμβάνει μέρος στο project, όπως και το σχολείο, στο οποίο φοιτά και να διαφυλάσσει απόρρητα τα λοιπά προσωπικά στοιχεία, όπως διεύθυνση κατοικίας, τηλεφωνικό αριθμό και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), των παιδιών και των οικογενειών τους. 
Η ΕΡΤ Α.Ε. δεσμεύεται, επίσης, για τη διαφύλαξη ως απόρρητης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ των υπευθύνων του project και των γονέων ή κηδεμόνων των παιδιών, που αφορά τη σύμφωνη γνώμη των τελευταίων για τη συμμετοχή των παιδιών. 
Την ευθύνη για την υλοποίηση του project φέρει αποκλειστικά η Γενική Διεύθυνση Νέων Μέσων της ΕΡΤ-Α.Ε. 
Την ευθύνη για τον συντονισμό του project φέρουν αποκλειστικά οι υπεύθυνοι του διαδικτυακού περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση». 
Οι ιστορίες-παραμύθια στην ολοκληρωμένη τους μορφή δύναται να δημοσιεύονται στο WΕΒ της ΕΡΤ και να λάβουν τη μορφή συλλεκτικών ψηφιακών ή έντυπων εκδόσεων.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Σταλακτίτες σταλαγμίτες.

Στο δεύτερο μάθημα της 6ης ενότητας της Γλώσσας "Το μεγάλο μυστικό" διαβάζουμε μια ιστορία με μια σπηλιά με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το επόμενο ενημερωτικό βίντεο, πατώντας πάνω στην εικόνα, μας δείχνει τον τρόπο σχηματισμού τους. Πηγή το φωτόδεντρο.



Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ο ταξιδιώτης Αιθίοπας.

Στα Θρησκευτικά μαθαίνουμε την ιστορία του ταξιδιώτη Αιθίοπα που έγινε Χριστιανός. Βλέπουμε και διαβάζουμε την ιστορία του σε κόμικς. (Πηγή το φωτόδεντρο). Πατάμε στην εικόνα και προχωράμε με > .



Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πέτρος και ο λύκος.

Η ιστορία για το ζωηρό Πέτρο έχει επηρεάσει βαθιά πολλές γενιές παιδιών που μαγεύτηκαν από τη δύναμή του. Είναι ένα μουσικό παραμύθι με το οποίο τα παιδιά εξοικειώνονται με τα μουσικά όργανα (και τους ήχους) μιας συμφωνικής ορχήστρας μέσα από τις περιπέτειες του μικρού Πέτρου και των ζώων που συναντάει. «Ο Πέτρος και ο λύκος» σε κείμενο του ίδιου του  Σεργκέι Προκόφιεφ πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μόσχα το 1936, όταν ο διάσημος Ρώσος συνθέτης και πιανίστας έπειτα από μία μεγάλη περιπλάνηση σε χώρες της δύσης επέστρεψε στη Σοβιετική Ένωση. Ας δούμε στον χάρτη της Ευρώπης πού βρίσκεται η Ρωσία και η Μόσχα.


«Ο Πέτρος και ο λύκος» έχει παρουσιαστεί από τις σπουδαιότερες ορχήστρες ανά τον κόσμο, αλλά και από σπουδαίους αφηγητές. 

Στο έργο τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας αντιπροσωπεύουν ένα πρόσωπο του έργου. Έτσι : το φλάουτο εκπροσωπεί το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρίνο τη γάτα, το φαγκότο τον αυστηρό παππού, τρία κόρνα παίζουν τον λύκο, τα έγχορδα όλα μαζί τον Πέτρο, τα ξύλινα πνευστά τους κυνηγούς, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές τους.

Ας τα δούμε σε εικόνες από το μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.





ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ (πηγή το kindykids)

"Ο Πέτρος και ο λύκος" είναι έργο του Προκόφιεφ το οποίο συνέθεσε το 1936. Πρόκειται για μια παιδική ιστορία - ένα παραμύθι - που τα λόγια και τη μουσική έγραψε ο συνθέτης και εκτελείται από την ορχήστρα με τη έναν αφηγητή να διηγείται την ιστορία.

Ο Πέτρος ζει στο σπίτι του παππού του σε ένα ξέφωτο του δάσους . Μια μέρα ο Πέτρος βγαίνει στο ξέφωτο , αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή στον κήπο, και η πάπια που ζει στην αυλή βρίσκει την ευκαιρία και το σκάει κι έτσι έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει σε μια λίμνη εκεί κοντά. Η πάπια ξεκινά μαλώνοντας με ένα μικρό πουλί ("Τι είδος πουλιού είσαι, αν δεν μπορείς να πετάξεις;" - "Τι πουλί είσαι αν εσύ δεν μπορείς να κολυμπήσεις;"). Η γάτα του Πέτρου τους παραμονεύει ήσυχα για να τους φάει, όμως το πουλί, που το προειδοποιεί ο Πέτρος, πετάει για την ασφάλεια του σε ένα ψηλό δέντρο, ενώ η πάπια κολυμπάει για την ασφάλεια της στη μέση της λίμνης.

Ο παππούς του Πέτρου μαλώνει τον Πέτρο που είναι έξω στο λιβάδι ("Ας υποθέσουμε ότι ένας λύκος βγήκε από το δάσος;"), και, όταν ο Πέτρος τον αψηφά, λέγοντας ότι "τα αγόρια, όπως εγώ, δεν φοβούνται τους λύκους", ο παππούς του τον φέρνει πίσω στο το σπίτι και κλειδώνει την πόρτα. Λίγο αργότερα, "ένας μεγάλος, γκρίζος λύκος" πράγματι βγαίνει από το δάσος. Η γάτα ανεβαίνει γρήγορα σε ένα δέντρο, αλλά η πάπια, που μόλις πήδηξε έξω από το νερό, βρίσκεται να την κυνηγάει ο λύκος και στο τέλος να την πιάνει και να την τρώει.

Ο Πέτρος φέρνει ένα σκοινί και ανεβαίνει πάνω από τον τοίχο του κήπου στο δέντρο. Ζητά από το πουλί να πετάξει γύρω από το κεφάλι του λύκου για να του αποσπάσει την προσοχή, ενώ μειώνει την θηλιά και πιάνει το λύκο από την ουρά του. Ο λύκος αγωνίζεται για να ελευθερωθεί, αλλά ο Πέτρος δένει το σχοινί στο δέντρο και η θηλιά μικραίνει όλο και πιο πολύ και σφίγγει το λύκο .

Μερικοί κυνηγοί, οι οποίοι έχουν βγει για να βρουν το λύκο, βγαίνουν από το δάσος έτοιμοι να πυροβολήσουν, αλλά ο Πέτρος τους πείθει να τους βοηθήσει να πάνε το λύκο σε έναν ζωολογικό κήπο με μια παρέλαση νίκης, που περιλαμβάνει τον εαυτό του, το πουλί, τους κυνηγούς με τον λύκο, τη γάτα και τον γκρινιάρη παππού που συνεχίζει να είναι μέσα στην γκρίνια: "Τι θα συνέβαινε αν ο Πέτρος δεν είχε πιάσει το λύκο; και μετά τι;" Στο τέλος της ιστορίας, ένας ακροατής είπε ότι "εάν μπορείτε να ακούσετε πολύ προσεκτικά, τότε θα ακούσετε τη φωνή της πάπιας μέσα την κοιλιά του λύκου, διότι ο λύκος μέσα στην βιασύνη του είχε καταπιεί ζωντανή. "

Ακούμε την ιστορία :




Και βλέπουμε το παραμύθι σε ταινία.