Με την ευκαιρία που στην Ιστορία μάθαμε για τη ζωή των προϊστορικών ανθρώπων, στην ώρα της Φιλαναγνωσίας επιλέγουμε ένα βιβλίο που λέγεται "Ο μικρός ζωγράφος των βράχων". Είναι της Μαρίας Πετκανοπούλου με εικόνες της Άννας Καρνή από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο (Αθήνα 2010).
Ο μικρούλης Ποκ μας πιάνει από το χέρι και μας οδηγεί στα σκοτεινά βάθη της σπηλιάς, στα σκοτεινά βάθη του χρόνου... Τι ήταν αυτό που τον μάγεψε τόσο, ώστε έπαψε πια να λαχταράει να γίνει κυνηγός; Τι ήταν αυτό που τον εντυπωσίασε βγαίνοντας από τη σπηλιά, μόλις τέλειωσε ο χειμώνας; Ήταν, τάχα, τα ζωηρά χρώματα της φύσης και το παιχνίδισμα του ήλιου ή κάτι άλλο, πιο μαγικό;
Σαν τα μικρά παιδιά που γνωρίζουν τον κόσμο παρατηρώντας εικόνες, έτσι κι εμείς προσπαθούμε να μάθουμε για τους μακρινούς γεννήτορές μας, που, ζώντας στα κρύα και σκοτεινά βάθη μιας σπηλιάς, αποτύπωσαν τη ζωή, τα συναισθήματα και την καθημερινότητά τους στις βραχογραφίες, που μέχρι σήμερα μας εκπλήσσουν με την κίνηση και τη ζωντάνια των μορφών τους.
(Πηγή η biblionet).
Το βιβλίο το ακούμε βλέποντας τις εικόνες του από τον Μικρό Αναγνώστη. Πατάμε στην εικόνα και ξεκινάμε.
Η συγγραφέας έχει βραβευτεί για το βιβλίο αυτό με το Βραβείο "Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου" Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2011.