Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Βιωματικές ομαδικές δραστηριότητες.

Στην τάξη μας κάθε χρόνο τον πρώτο μήνα, φροντίζουμε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, να αποφασίσουμε τους κανόνες που θα ακολουθούμε, να δένουμε τις ομάδες μας και να τις προστατεύουμε και να συνδεόμαστε με καινούριους τρόπους μεταξύ μας.

Η πρώτη μας δουλειά ήταν το συμβόλαιο της τάξης μας που το υπογράψαμε όλοι και όλες και το οποίο δεν περιλαμβάνει απαγορεύσεις, παρά μόνο δίνει τις σωστές κατευθύνσεις, Για να δούμε πόσο θα το τηρήσουμε.





















Στη συνέχεια, μια άλλη φορά, συμπληρώσαμε το φυλλάδιο "ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ" με πολλά προσωπικά μας στοιχεία. Τα συγκεντρώσαμε, τραβάγαμε ένα στην τύχη και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε ποιο παιδί το είχε συμπληρώσει. Έτσι θα μπορούσαμε να καταλάβουμε πόσο καλά γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ε! λοιπόν τους και τις ανακαλύψαμε όλους/ όλες.

Επόμενο βήμα για να ισχυροποιήσουμε τις ομάδες μας, τους δώσαμε ονόματα και ετοιμάσαμε ομαδικά, τις ασπίδες προστασίας τους. 



Τέλος, μια άλλη μέρα, συμπληρώσαμε το προσωπικό μας αστέρι. Ποια είναι τα πιο αγαπημένα μου πράγματα, πρόσωπα, βιβλία, τόποι κ.λ.π. σε κάθε μία κορυφή του αστεριού μας. Όλα μαζί τα αστέρια μας δείχνουν εμάς με τις διαφορές μας, αλλά και τα κοινά μας στοιχεία.

Και βέβαια θα συνεχίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου