Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

3η Πανελλήνια ημέρα αθλητισμού.

Πέρασαν μέρες από την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που στο σχολείο μας γιορτάστηκε στις 3 Οκτώβρη 2016. Όμως δεν έγιναν λίγα και έστω και καθυστερημένα (λόγω της γιορτής για την 28η καθυστερήσαμε πολλές άλλες εργασίες μας...) αξίζει να την παρουσιάσουμε. 

Φθάνοντας το πρωί στο σχολείο υπήρχε, όπως πάντα, ο ανάλογος στολισμός με ιδέες από την κυρία Σόνια τη γυμνάστριά μας και με ζωγραφική απόδοση από την κυρία Ειρήνη.



Η τάξη μας το πρώτο δίωρο συμμετείχε σε παιχνίδια στην αυλή μαζί με το Δ2, το Γ1 και το Γ2. Η κυρία Σόνια είχε ετοιμάσει 6 σταθμούς και κυκλικά τα παιδιά σε ομάδες περνούσαν από όλους. Έτσι παίξαμε μπάσκετ κομάντο, μπάσκετ μονό, σκουπίδια, αερόστατο, τέννις και ποδόσφαιρο-μπόουλιγκ. 

Στο δεύτερο δίωρο είδαμε ταινίες κινουμένων σχεδίων με ήρωα τον αγαπημένο όλων μας μικρό Νικόλα και με θέματα "την γυμναστική", "το ποδήλατο", "τα πατίνια", "τους αγώνες στίβου", "το ματς" και "την μπάλα του ράγκπι". Η προβολή έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, αφού προηγήθηκε σχετική συζήτηση, αναφορά στα καλά του αθλητισμού. Και αφού είπαμε ότι ο αθλητισμός είναι κάθε δραστηριότητα που μας κάνει να ιδρώνουμε, να λαχανιάζουμε όταν την κάνουμε έντονα καθώς και το παιχνίδι, επιμείναμε να καταλάβουμε όλοι και όλες ότι μας ενδιαφέρει να συνδυάσουμε την άσκηση με τη διασκέδαση, την ανάπτυξη θετικών σχέσεων μεταξύ των παιδιών. Γιατί η γυμναστική είναι :
ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ!!!

Ας δούμε και εδώ μια ταινιούλα από αυτές. Την "γυμναστική".






Το τρίτο δίωρο στην τάξη μας πια, ζωγραφίσαμε ένα άθλημα που αγαπάμε, κάτι που μας αρέσει στην άθληση και φτιάξαμε όλοι και όλες μαζί ένα κολάζ. Συζητήσαμε και διαλέξαμε μερικούς τίτλους για την εργασία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου