Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Εντυπώσεις από την επίσκεψη στις Θερμοπύλες.



Η Δ΄τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε την  επίσκεψή της  στις Θερμοπύλες την Τρίτη 24/1/2017. Η επίσκεψη οργανώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και της επαφής μας με τους Περσικούς πολέμους. Εκεί επισκεφθήκαμε το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών που δημιούργησε και λειτουργεί ο Δήμος της Λαμίας, καθώς και το γνωστό άγαλμα του Λεωνίδα. 




Φορέσαμε τα ειδικά γυαλιά και παρακολουθήσαμε την ταινία εικονικής πραγματικότητας (virtual reality, 3D), διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, στην οποία προβάλλονται ιστορικά στοιχεία για τη Μάχη, ο πολεμικός εξοπλισμός των Ελλήνων, η διάβαση της Ανοπαίας οδού, η έκβαση της μάχης. Στη συγκεκριμένη ταινία, βλέποντάς την αισθάνεσαι σαν να είσαι παρών και να παρακολουθείς τον Εφιάλτη να οδηγεί μέσα στη νύχτα, τους Πέρσες από την Ανοπαία Οδό στη Δυτική Πύλη και το λόφο του Κολωνού. 
Στην συνέχεια σε ειδική αίθουσα ενεργοποιώντας με την αφή  τις οθόνες των ειδικών διαδραστικών τραπεζιών ανακαλύψαμε πολλά στοιχεία σχετικά με την ιστορία της Μάχης, αλλά και το γενικό ιστορικό περίγραμμα των Περσικών Πολέμων, τα αίτια των Πολέμων, είδαμε  τη ναυμαχία του Αρτεμισίου,  τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα, ποιοι ήταν οι 300, πώς ήταν ο οπλισμός τους, ποιες ήταν οι κινήσεις των δύο στρατών στη μάχη των Θερμοπυλών  και πώς παρατάχθηκαν την ώρα της μάχης καθώς και πολλά άλλα, με έναν τρόπο απρόσμενα διασκεδαστικό.

Στη συνέχεια και επειδή ο καιρός ήταν πολύ βροχερός και δεν μας βοηθούσε καθόλου 


επισκεφθήκαμε το άγαλμα του Λεωνίδα, όπως και αυτό που είναι αφιερωμένο στους Θεσπιείς με το λεωφορείο. 


Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό του Κέντρου που μας φιλοξένησε, μας άφησε να φάμε και να παίξουμε στους χώρους του, μια και ο καιρός δεν μας άφηνε να αξιοποιήσουμε τον μεγάλο και ασφαλή εξωτερικό του χώρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου