Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Επικοινωνώντας όμοια και διαφορετικά.

Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαστε με τη γλώσσα και την μέσω αυτής επικοινωνία (στη Γλώσσα) και με την ενημέρωση και τη σύγχρονη επικοινωνία (στη Μελέτη). Επόμενο ήταν να κάνουμε και βιωματικές δραστηριότητες σχετικές. Αυτή τη φορά μαζί μας στα παιχνίδια η κυρία Βασιλική, ψυχολόγος στο σχολείο μας και η κυρία Μαρία, κοινωνική λειτουργός. 
Στόχος των δραστηριοτήτων αυτή τη φορά ήταν να μάθουμε να επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να μοιάζουμε, αλλά μπορεί και να διαφέρουμε. Είπαμε να ανακαλύψουμε αυτές τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ μας.
Ξεκινήσαμε ενημερώνοντας τις δύο κυρίες για το περσινό μας πρόγραμμα για την αποδοχή της αναπηρίας και όσες δραστηριότητες θυμόμασταν ότι κάναμε. Δεν ήταν και λίγες!

Αρχίσαμε διαβάζοντας το παραμύθι των "7 Ιπποτών των Χρωμάτων". Εδώ το βλέπουμε σε ταινιούλα. 



Στη συνέχεια βρήκαμε λέξεις που σε ζευγάρια δίνουν κάτι άλλο, πολλές φορές τελείως καινούριο. 

Στη συνέχεια σε ένα φύλλο εργασίας με δύο κύκλους που τέμνοντας γράψαμε σε ζεύγη τις διαφορές μας (καθένας σε άλλον κύκλο) και τις ομοιότητες στο μέρος που οι δύο κύκλοι συναντιούνταν. 


Παρουσίασε το κάθε ζευγάρι τους κύκλους του και μας έλεγε και τι ανακάλυψε στον συμμαθητή/στην συμμαθήτριά του που δεν το γνώριζε.

Συζητήσαμε και στο τέλος είδαμε την ταινία "Τα γυαλιά της διαφορετικότητας" και τη σχολιάσαμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου