Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για γονείς. Νέο ενημερωτικό φυλλάδιο.

Σε κάθε πτυχή της ανάπτυξης των παιδιών, από τη μάθηση μέχρι το να διασχίσουν το δρόμο, να οδηγήσουν ένα ποδήλατο ή να κολυμπήσουν, οι γονείς διδάσκουν, καθοδηγούν και στηρίζουν τα παιδιά τους. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τη διαδικτυακή ζωή τους. 
Το διαδίκτυο καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μέρος της ζωής των παιδιών μας. Είναι σημαντικό λοιπόν να ασχολούμαστε με τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει όχι μόνο να μιλάμε στα παιδιά μας για το τι κάνουν στο διαδίκτυο, αλλά και να τα ακούμε. Είναι σημαντικό να μιλάμε ανοιχτά και τακτικά σχετικά με τις ανησυχίες μας και να συμφωνούμε σε όρια όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου. Παρόλο που το διαδίκτυο παρουσιάζει αναμφίβολα πολλές ευκαιρίες για τα παιδιά, είναι εξίσου σαφές ότι υπάρχουν έγκυρες ανησυχίες για το γεγονός ότι τα παιδιά ξοδεύουν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και επικοινωνούν με άγνωστα άτομα που πολλές φορές μπορεί να έχουν πρόθεση να τα βλάψουν ή να τα εκμεταλλευτούν. Η καλύτερη στρατηγική ασφάλειας στο διαδίκτυο, ανεξάρτητα από την ηλικία, είναι να μιλάτε με το παιδί σας και να συμμετέχετε στις διαδικτυακές του δραστηριότητες, ώστε να μαθαίνετε τι κάνει και με ποιους επικοινωνεί. 
Αυτό το φυλλάδιο θα σας δώσει τις γνώσεις εκείνες που χρειάζονται για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να έχουν μια θετική εμπειρία όταν είναι συνδεδεμένα. Θα σας δώσει πληροφορίες και συμβουλές έτσι ώστε να είστε σε θέση να μιλάτε με εμπιστοσύνη στα παιδιά σας σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους που πρέπει να γνωρίζουν. Μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας στην εικόνα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου