Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Στη Βιβλιοθήκη με τα τέρατα!

Πήγαμε στη Βιβλιοθήκη της Χαλκίδας και συμμετείχαμε στο πρόγραμμα "Σημεία και τέρατα", ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε βιβλία με θέμα την ελληνική μυθολογία. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η τάξη μας πήγαινε στη Βιβλιοθήκη. Έχουμε πάει και στην Α' και στη Β΄τάξη. Πολλοί μάλιστα από εμάς συμμετείχαμε και στα καλοκαιρινά προγράμματά της. Στο σχετικό παιχνίδι που παίξαμε ήμασταν πολύ άνετοι. Γνωρίζαμε πώς κάποιος γίνεται μέλος και πώς δανείζεται βιβλία από τη Βιβλιοθήκη. 

Στη συνέχεια πήραμε κάρτες με αποσπάσματα από βιβλία με μύθους και σε ομάδες τα διαβάσαμε. Γρήγορα βρήκαμε σε ποιον μύθο αντιστοιχούσε η κάθε κάρτα και ανακαλύψαμε τα βιβλία από τα οποία προέρχονταν.

Ήταν από τα "Μυθολογικά παραμύθια" των εκδόσεων Μεταίχμιο με συγγραφείς σε άλλα την Μαρία Αγγελίδου και σε άλλα τον Κώστα Πούλιο. Στο πάτωμα υπήρχαν εικόνες με τα τέρατα που διερευνούσαμε και ταυτίζαμε τον μύθο, το απόσπασμα με την εικόνα και το αντίστοιχο βιβλίο. Η κυρία Μαρία, της Βιβλιοθήκης, μας διάβασε το βιβλίο " Στυμφαλίδες όρνιθες" από αυτή τη σειρά, της συγγραφέως Μαρίας Αγγελίδου με εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. 
Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε το δικό μας τέρας από έναν δικό μας μύθο. Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία Παναγιώτου για την υπομονή της και για την ωραία εμπειρία που μας χάρισε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου