Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Επιστρέφουμε τη βαλίτσα με τα "βιβλία σε ρόδες".

Έφτασε η στιγμή που επιστρέφουμε τη βαλίτσα του προγράμματος "Βιβλία σε ρόδες". Περίπου δύο μήνες είχαμε τη βαλίτσα στην τάξη μας και όλα τα παιδιά δανείστηκαν και διάβασαν βιβλία από αυτήν. Το θέμα των βιβλίων είναι "Ο Κόσμος μας" και τη διαλέξαμε γιατί επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με το ίδιο θέμα. Το συνοδευτικό τετράδιο γέμισε με τις παρουσιάσεις μερικών από τα βιβλία:
   

   

Η βαλίτσα μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε δύσκολα θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας- όπως της φτώχειας, της ανεργίας, της βίας, του πολέμου, της προσφυγιάς, της στέρησης δικαιωμάτων όπως το να χάνεις το σπίτι σου. 
Την ημέρα που συγκεντρώσαμε τα βιβλία για να τα επιστρέψουμε κάθε παιδί διάλεξε ένα μας είπε λίγα λόγια για το θέμα του και για το γιατί θα το θυμάται και το τοποθετούσε μέσα στη βαλίτσα. Έτσι όλοι και όλες θυμηθήκαμε τα βιβλία που ήταν όλα εξαιρετικά με πολύ ωραίες εικόνες και σχετικά μικρά σε μέγεθος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διαβαστούν από το κάθε παιδί πολλά από τα βιβλία.  



Ολοκληρώσαμε με μια μικρή ζωγραφιά του καθενός μας και της καθεμιάς μας που τις βάλαμε μέσα στη βαλίτσα. 
 


 
Ευχαριστούμε το πρόγραμμα "Βιβλία σε ρόδες" το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων για τον δανεισμό και την υπεύθυνή κ. Αγγελική Φραντζεσκίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου