Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ετοιμαζόμαστε με μυστικότητα για έναν κόσμο...μαγικό!

Στις 26 Ιανουαρίου θα πάμε στην Αθήνα στους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά, αγαπημένου μας συγγραφέα, με τα βιβλία του οποίου έχουμε ασχοληθεί αρκετά τη φετινή σχολική χρονιά. (εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ). 




Όπως μας λέει ο διάσημος συγγραφέας:

"Αγαπητοί μου φίλοι,

ο γνωστότερος τρόπος για να έρθετε στο Νησί των Πυροτεχνημάτων είναι να ναυαγήσετε στον Ωκεανό των Παφλασμών και να πιαστείτε από μια σανίδα με ρόζους στο σχήμα καρδιάς. Οι ρόζοι πρέπει να είναι τόσοι ακριβώς όσοι και οι γλάροι που είδατε την τελευταία μέρα του ταξιδιού. Όσο για τη σανίδα, πρέπει να προέρχεται ή από κερασιά που στα κλαδιά της είχαν κελαηδήσει αηδόνια την Άνοιξη ή από βυσσινιές που στην κουφάλα τους είχαν κρυφτεί ροζ σκίουροι το ηλιοβασίλεμα.

Αν δεν είναι όμως εύκολο να ναυαγήσετε και να πιαστείτε από τέτοια σανίδα υπάρχει τώρα και ένας ακόμα τρόπος, μια μοναδική ευκαιρία να συναντήσετε τη Λιλή την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Πουκιπόν τον άσπρο ελέφαντα και όλη την παρέα.

Σας περιμένουν όλοι στο θεματικό πάρκο "Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά".
Ευγένιος.

Τι θα κάνουμε εκεί; Ας πάρουμε μια ιδέα...

Στη ρεσεψιόν του πάρκου, θα γίνει η υποδοχή και η πρώτη ενημέρωσή μας. Πίνακες ανακοινώσεων, χώροι αναμονής, χάρτες διαδρομών, καπνοί και ήχοι τρένων… είναι ουσιαστικά το σταθμαρχείο όπου θα  γίνει η επιβίβασή μας στην «Φτερωτή Σαΐτα», το τρένο που θα μας μεταφέρει με ασφάλεια σε όλους τους μυστικούς κόσμους των αγαπημένων παραμυθιών.

Εκεί προσφέρεται όλο το πληροφοριακό και έντυπο υλικό που χρειάζονται όσοι ξεκινούν το φανταστικό ταξίδι σε έναν κόσμο μυθικό. Επιπλέον οι «μικροί επιβάτες» θα παραλάβουμε το «Διαβατήριο των μυστικών κόσμων», με ερωτήσεις, πληροφορίες και συμβουλές για την περιήγησή μας. Στη μαγική βιβλιοθήκη, μέσα από εκατοντάδες εικόνες, κείμενα και εκθέματα από συλλεκτικές εκδόσεις, θα προσεγγίσουμε και θα ανακαλύψουμε όλους τους καλά κρυμμένους «θησαυρούς» που μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. 

Οι κάτοχοι διαβατηρίων (εμείς δηλαδή) θα γίνουν βοηθοί των εξερευνητών. Γνωρίζουν τη δύσκολη αποστολή τους. Πρέπει να σώσουν τον συγγραφέα που τώρα βρίσκεται φυλακισμένος στο αμπάρι του πειρατικού καραβιού, που είναι γεμάτο με κλεμμένα, ταχυδακτυλουργικά καπέλα, μέσα από τα οποία ξεπηδάνε κάθε τόσο λαγουδάκια. Είχε ξεκινήσει νωρίς νωρίς από το νησί των πυροτεχνημάτων με το ιπτάμενο κρουασάν του με προορισμό τους μυστικούς κόσμους και όλα πήγαιναν μια χαρά, ως τη στιγμή που είδε τη μάγισσα Φουφήχτρα να έρχεται ολοταχώς κατά πάνω του από την αντίθετη κατεύθυνση με την ηλεκτρική της σκούπα. Συγκρουστήκανε λοιπόν και ο συγγραφέας έπεσε στο κατάστρωμα του πειρατικού καραβιού. Ο εξερευνητής και οι βοηθοί έλαβαν το μήνυμα από έναν ταχυδρομικό γλάρο και πρέπει τώρα να βρούνε τον τρόπο να τον σώσουν. Πρέπει να πάνε κατ’ αρχάς στον ωκεανό των επτά παφλασμών, 120 μοίρες δυτικά από τη θάλασσα των γαλάζιων κοραλλιών και 707 μοίρες ανατολικά από το αρχιπέλαγος του χαρτοπόλεμου… 

Όλα τα εντυπωσιακά σημεία του πάρκου έχουν κάτι διαφορετικό να  μας αφηγηθούν. Τα παραμύθια παρουσιάζονται με ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο κάθε φορά, δραματοποιημένα, μέσα σε ένα φανταστικό σκηνικό με ηθοποιούς και με γνωστές και αγαπημένες φιγούρες και υπερμεγέθεις κατασκευές. Μια «παράσταση» που δεν έχει προηγούμενο, μέσα σε λίγα λεπτά, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των ονείρων.

Μερικά από τα πιο γνωστά παραμύθια ζωντανεύουν στο πάρκο όπως η Φρουτοπία, το νησί των πυροτεχνημάτων, το απίθανο τσίρκο του Μανόλη, τα 33 ροζ ρουμπίνια, τα 3 μικρά λυκάκια, το Ζαχαροπλαστείο του Ζαχαρία και της Γλυκερίας, Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα κ.ά. 

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για την πρώτη μας εξόρμηση για το 2018!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου