Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Παιχνίδια με τους δεκαδικούς αριθμούς.

Παίζουμε παιχνίδια με τους δεκαδικούς αριθμούς. Κάθε φορά πατάμε πάνω στην εικόνα.

1. Ποιος είναι ο πιο κοντινός ακέραιος στον δεκαδικό αριθμό που φαίνεται στην κάρτα. Πατάμε στο NEXT και μετά στην επόμενη κάρτα στο PLAY. 


2. Ποιον δεκαδικό αριθμό φανερώνουν οι μπάρες δηλαδή τα δέκατα. Επιλέγουμε ανάμεσα στο Relaxe mode (πιο εύκολο) και στο Timed mode ( με μέτρηση χρόνου, πιο δύσκολο) πατάμε  στο START και παίζουμε με αντιστοιχίσεις. 

3. Ποιον δεκαδικό αριθμό φανερώνουν τα κουτάκια, δηλαδή τα εκατοστά. Είναι σαν το προηγούμενο στο στήσιμο. Παίζουμε με αντιστοιχίσεις.

4. Συγκρίνουμε δεκαδικούς αριθμούς με τη βοήθεια φρούτων. Διαλέγουμε επίπεδο (έχει τρία) και σε κάθε επίπεδο διαλέγουμε γρήγορο ή αργό παιχνίδι. Μας δίνει ένα ζευγάρι δεκαδικών αριθμών και εμείς πρέπει να τους συγκρίνουμε πατώντας πάνω σε ένα από τα φρούτα που κινούνται διαλέγοντας το σωστό σύμβολο (>, <, =). 

5. Βρίσκουμε την αξία των ψηφίων. Βοηθάμε τον Jimmy που μοιράζει εφημερίδες σε πόρτες σπιτιών να τις μοιράσει σωστά και να κερδίσει χρήματα για να αγοράσει ένα σκουτεράκι. Ξεκινάμε με το 1ο επίπεδο και πατάμε play. Στο κάτω μέρος της εικόνας μας ενημερώνει για το τι ψάχνουμε. Π.χ. 5 in the tenths place αυτό σημαίνει να τσεκάρουμε από τις πόρτες που έχουν αριθμούς σε ποια πόρτα ο δεκαδικός αριθμός έχει το 5 στη θέση των δέκατων.
Π.χ. 7 in the hundredths place αυτό σημαίνει να τσεκάρουμε από τις πόρτες που έχουν αριθμούς σε ποια πόρτα ο δεκαδικός αριθμός έχει το 7 στη θέση των εκατοστών.
Αν πάμε καλά και αλλάξουμε επίπεδο εμφανίζει και τα χιλιοστά. Αυτά γράφονται  ..... thousandths place.

Πηγές  http://www.sheppardsoftware.com/ και 
http://www.math-play.com/

Καλό παιχνίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου