Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΑ 8ο ΚΑΙ 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Υλοποιήθηκε την Τρίτη 28/2/2023 με επιτυχία βιωματικό σεμινάριο στους και στις εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων 8ο και 17ο Χαλκίδας στους χώρους του 17ου σχολείου.

Με υιοθετημένη την αντίληψη ότι τα λογοτεχνικά έργα για παιδιά αποτυπώνουν όψεις του κόσμου, καταγράφουν τις δυσκολίες της πραγματικότητας και υποδεικνύουν με δημιουργικό τρόπο την ωφέλιμη στάση και συμπεριφορά, αξιοποιούμε τα παραμύθια σε βιωματικές, διαθεματικές δραστηριότητες διαχείρισης συναισθημάτων. Έτσι με υλικό τα παραμύθια και δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας, προσεγγίζουμε αποτελεσματικά θέματα Αγωγής Υγείας, ενδυναμώνουμε, χειραφετούμε και εκπαιδεύουμε τους μαθητές και μαθήτριές μας στη διαχείριση των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεών τους. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο προσεγγίζουμε τη διαχείριση του θυμού, ενός από τα πιο συνήθη έντονα συναισθήματα, που δυσχεραίνει τη λειτουργία της σχολικής τάξης.

Τίτλος του τρίωρου σεμιναρίου ήταν
 «ΘΥΜΩΝΩ – ΞΕΘΥΜΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΜΕΣΑ» 
και στόχο είχε  τη διαχείριση του θυμού και των δύσκολων συναισθημάτων των παιδιών του σχολείου από τους εκπαιδευτικούς. Αφορμή ήταν ένα λογοτεχνικό βιβλίο  «Το κουτί του θυμού» του Κώστα Χαραλά, Εκδόσεις Μεταίχμιο (2009). 

Εισηγήτρια ήταν η Μαγδαληνή Καλαθέρη π. Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. Εύβοιας, δασκάλα δια βίου και νυν συνταξιούχος. 

Οι εκπαιδευτικοί παρέλαβαν το υλικό με τις αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων με τις τάξεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου