Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Σεμινάριο Ενδυνάμωσης των Εκπαιδευτικών (3η Συνάντηση)

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση του σεμιναρίου ενδυνάμωσης των Εκπαιδευτικών που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας σε συνεργασία με την πρώην Υπεύθυνη αγωγής Υγείας ΠΕ Ευβοίας, κα Καλαθέρη Μαγδαληνή. Η ψυχολόγος του Κέντρου κα Μαρία Κίσσα συντόνισε τη συνάντηση μαζί με την κα Καλαθέρη. Το σεμινάριο θα διαρκέσει 5 συναντήσεις και πραγματοποιείται στον φιλόξενο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.
Θέμα της 3ης συνάντησης ήταν η διαχείριση κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον. και η εύρεση και η υιοθέτηση στρατηγικών επίλυσης.

Μετά την εισαγωγική δραστηριότητα "αν το σχολείο ήταν... θα ήταν..." συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν οι απαραίτητες γνώσεις – παράγοντες – δεξιότητες στην επίλυση των προβλημάτων στο χώρο του σχολείου.
Η άσκηση ενεργοποίησης "δώστε τους αγκώνες" ενίσχυσε τη θετική διάθεση και η ομάδα προχώρησε στη δραστηριότητα επίλυσης συγκεκριμένων υπαρκτών προβλημάτων από τον χώρο του σχολείου. Η συνάντηση έκλεισε με τη δραστηριότητα αποφόρτισης "η καταιγίδα". 

Η επόμενη συνάντηση στις 3 Απριλίου θα χρησιμοποιήσει τις τεχνικές του εφαρμοσμένου θεάτρου στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και θα έχει επιπλέον συντονίστρια την κ. Γεωργία Κακαρά, Θεατρολόγο, Εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής, MSc στη Δημιουργική γραφή και στη Διδακτική του Θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου