Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Σεμινάριο Ενδυνάμωσης των Εκπαιδευτικών (2η Συνάντηση)

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του σεμιναρίου ενδυνάμωσης των Εκπαιδευτικών που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας σε συνεργασία με την πρώην Υπεύθυνη αγωγής Υγείας ΠΕ Ευβοίας, κα Καλαθέρη Μαγδαληνή. Η ψυχολόγος του Κέντρου κα Μαρία Κίσσα συντόνισε τη συνάντηση μαζί με την κα Καλαθέρη.
Στόχοι αυτής της βιωματικής διαδικασίας ήταν ο εντοπισμός των  ματαιώσεων και της επαγγελματικής εξουθένωσης και η αξιοποίηση αποθεμάτων και δυνάμεων στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Μετά την άσκηση δεσίματος της ομάδας και ενεργοποίησης «αγγίγματα - περπατήματα», βρέθηκαν οι δυσκολίες και οι ματαιώσεις του εκπαιδευτικού ρόλου καθώς και οι ενισχυτικοί παράγοντες που τον εξισορροπούν με την άσκηση "η τραμπάλα του εκπαιδευτικού". 

Με την άσκηση χωρισμού σε ομάδες "το ταξί" προχωρήσαμε στην ανάδειξη αποθεμάτων και δυνάμεων μέσα από τις "Ιστορίες υπερηφάνειας" των μελών της ομάδας. Τα κολιέ της περηφάνειας που δημιουργήθηκαν έκλεισαν τη συνάντηση με επιτυχία.

Επόμενη συνάντηση τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου