Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

"τρομά-ΖΩ, ΜΑ ΜΙΛΩ"

Σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών: «ΤΡΟΜΑΖΩ, ΜΑ ΜΙΛΩ!» με αφορμή ένα λογοτεχνικό βιβλίο πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης την Τετάρτη 22 Μαρτίου. Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης και του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας. 



Στόχος ήταν η βιωματική προσέγγιση στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Εισηγήτρια – εμψυχώτρια του σεμιναρίου ήταν η κα Μαγδαληνή Καλαθέρη, Δασκάλα δια βίου (νυν συνταξιούχος), πρώην υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Msc Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Με αφορμή το βιβλίο «Στη φωλιά του Νίκου» του Βαγγ. Ηλιόπουλου, από τη συλλογική έκδοση : «Μίλα μη φοβάσαι» των Δικαίου, Ε., Ηλιόπουλου, Β. & Τασάκου, Τζ. (2008) Αθήνα : Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. εργαστήκαμε βιωματικά και υλοποιήσαμε δραστηριότητες που στη συνέχεια μπορούμε να προσεγγίσουμε με τα παιδιά της τάξης μας.

Και σε αυτή την ενδοσχολική επιμόρφωση  «με υλικό τα παραμύθια και δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας, προσεγγίζουμε αποτελεσματικά θέματα συμπεριφοράς, ενδυναμώνουμε, χειραφετούμε και εκπαιδεύουμε τους μαθητές και μαθήτριές μας στη διαχείριση των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεών τους».

Οι εκπαιδευτικοί παρέλαβαν το υλικό με τις αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων με τις τάξεις τους.


Αναφορά και στο blog του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου