Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Η συμμετοχή της τάξης μας στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης της Actionaid.

Η τάξη μας συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση από την Αctionaid. Η συμμετοχή μας αυτή συνδυάζεται με το διασχολικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποιούμε την φετινή σχολική χρονιά σε συνεργασία με το Ειδικό Νηπιαγωγείο και άλλα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. Το πρόγραμμα μας λέγεται "Νομίζεις πως διαφέρουμε; Έλα να γνωριστούμε" και έχει στόχο να μας βοηθήσει στην αποδοχή της διαφορετικότητας και της αναπηρίας. Η Actionaid έχει θέσει φέτος το ίδιο θέμα για ενασχόληση : τα παιδιά με αναπηρία και την ανάγκη τους να πηγαίνουν στο σχολείο.
Κάθε σχολείο στην φετινή εδβομάδα δράσης είχε υποχρέωση να ερευνήσει τους χώρους του σχολείου του και να βρει αν οι ανάπηροι θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση. Στη συνέχεια  έπρεπε να  ετοιμάσει μιαν αφίσα με τα ευρήματά του. 
Η τάξη μας έχει ερευνήσει τους χώρους του σχολείου μας σχετικά με την προσβασιμότητα. 

Και έχει καταλήξει σε συμπεράσματα. 
Έτσι ήταν εύκολο να ετοιμάσουμε την αφίσα μας. 
Αρχικά δουλέψαμε στις ομάδες μας και στη συνέχεια με κολάζ φτιάξαμε την τελική μας εργασία. 
 Οι εργασίες των ομάδων:





Η Ειρήνη κατέγραψε ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ράμπα στη διάβαση της εισόδου και μια ράμπα για το κηπάκι μας που έχει μόνο σκαλάκια.
Η Χριστίνα παρατήρησε ότι έχουμε στο ισόγειο μία τουαλέτα για ανάπηρους και ευτυχώς και ανσανσέρ.  
Η Ελένη Ι. δήλωσε πως είναι δύσκολο να είσαι ανάπηρος, αν και το σχολείο μας έχει αρκετά βοηθητικά πράγματα για ανάπηρους.
Και η  αφίσα μας


Και η τελική της μορφή:


Η συμμετοχή όλων των σχολείων βρίσκεται αναρτημένη από την Actionaid στον σύνδεσμο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου