Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Επίσκεψη στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας.

Στα πλαίσια  του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιεί η τάξη μας σε συνεργασία  με άλλα σχολεία της πόλης μας, με τίτλο "Νομίζεις ότι διαφέρουμε; Έλα να γνωριστούμε" επισκεφθήκαμε  το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας. 
Το πρόγραμμά μας έχει σκοπό να γνωρίσει στα κανονικά παιδιά την αναπηρία στις διάφορες μορφές της και να τα ευαισθητοποιήσει απέναντι στα παιδιά με διαφορετικές ανάγκες από τα ίδια. Έτσι η επίσκεψή μας ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. 
Ετοιμάσαμε ένα δωράκι, μια αφίσα με τις ζωγραφιές μας ....

και ξεκινήσαμε με πολύ κέφι και τραγούδι στο δρόμο!

Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο γνωριστήκαμε από κοντά με τα παιδιά του, με τα οποία είχαμε, από απόσταση, έρθει σε μια πρώτη επαφή,  όταν ήρθαν και μας συνάντησαν στην τάξη μας οι εκπαίδευτικοί του. 
Είδαμε το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους εργασία και όλοι / όλες μαζί ασχοληθήκαμε με αυτό. 



Στη συνέχεια στην αυλή του σχολείου, παίξαμε σε μια διαδρομή φτιαγμένη με ποικίλες δυσκολίες και βοηθήσαμε όπου μπορούσαμε.



Ζωγραφίσαμε όλα τα παιδιά μαζί σε ένα μεγάλο πανό στον τοίχο και κεραστήκαμε μπισκότα και λιχουδιές.

Περάσαμε πολύ ωραία, είδαμε και μάθαμε πολλά για το πώς λειτουργεί ένα Ειδικό σχολείο, καταλάβαμε ότι όλα μαζί τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα και να περάσουν καλά. Κανονίσαμε να ξαναβρεθούμε στην παραλία της Σουβάλας, όλα τα παιδιά από όλα τα σχολεία του προγράμματος για παιχνίδι και παγωτό!


Ευχαριστούμε πολύ το Ειδικό Νηπιαγωγείο για τη φιλοξενία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου