Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Δράσεις για παιδιά στο 3ο bio-Mechanical festival.


ΚΟΥΚΛΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ
Διαδραστικό κουκλοθέατρο από την Ομάδα Koutourou
Κουκλοπαίχτρια: Ειρήνη Λάλου

Τι είναι τα όνειρα; Kαι που πάνε; Μετά από εμάς, Τι γίνονται αλήθεια; Μήπως ταξιδεύουν σαν πουπουλένια παραμύθια…
Ημερομηνία: 17/7
Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος
Ώρα: 20:30
Διάρκεια: 30’
Είσοδος Ελεύθερη

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ
Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά
Διασκευή: Μαρία Βαρδάκα
Σκηνοθεσία: Βάσια Σκούρα
1ο Δημοτικό Σχολείο Βαθέως Αυλίδας
Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος…….
Δώδεκα μήνες δώδεκα διαφορετικά στέμματα γεμάτα πετράδια που δημιουργούνται από τον ιδρώτα των πολιτών της ουρανούπολης. Ο βασιλιάς Αρπατίλαος με μια σειρά από μέτρα, απαγορεύσεις και νόμους που προάγουν την εργασία και τα εργοστάσια, έχει μετατρέψει την ζωή των ουρανοπολιτών σε μια γκρίζα κόλαση. Η μόνη τους ελπίδα τα όνειρα τους. Τι θα γίνει όμως όταν θα προσπαθήσει να επέμβει ακόμα και σε αυτά; Τα όνειρα δε σβήνουν έτσι εύκολα. Απεναντίας, κάτι ονειράκια τοσαδά, που δε σου γεμίζουν το μάτι, φουντώνουμε καμιά φορά, φουντώνουνε σαν τη φωτιά, γίνονται σίφουνας, λαίλαπα γίνονται, και κάνουνε τον κόσμο άνω κάτω. Κάποτε λοιπόν στην Ουρανούπολη…
Ημερομηνία: 17/7
Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος
Ώρα: 21:00
Διάρκεια: 60’
Είσοδος Ελεύθερη

ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΥΛΙΔΑ
Έκθεση μακέτας
Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Ζαρούλη
1ο Νηπιαγωγείο Βαθέος Αυλίδας

Οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Βαθέος Αυλίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «μια βαλίτσα, μια ιστορία: οδοιπορικό στην Αρχαία Αυλίδα», προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας του τόπου τους, με σκοπό να ανακαλύψουν τα ίχνη που άφησαν οι άνθρωποι στη διαδρομή τους μέσα στο χρόνο. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το ιστορικό παρελθόν του τόπου τους , να δημιουργήσουν κριτική σκέψη στην ιστορική πληροφορία, προκειμένου να την εφαρμόσουν αναδεικνύοντας την ιστορικη και πολιτισμική κληρονομιά τους στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι γονείς των μαθητών και η τοπική κοινωνία.
Ημερομηνίες: 1-31/7
Πολιτιστικός Χώρος Αυλιδείας Αρτέμιδος
Ώρες επίσκεψης 20:00
Είσοδος Ελεύθερη

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΥΛΙΔΑΣ
Διαδραστική Ξενάγηση και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά
Δημιουργία/Σκηνοθεσία: Ευρυδίκη Σαμαρά
Εκτέλεση: Έστερ Λουκά, Ευτυχία Ντούπη, Εύη Χειμώνα
Ομάδα Παραμυθότουρτα σε συνεργασία με το Θέατρο Χαλκίδας

Διαδραστική ξενάγηση στον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από την ηλικία των 7 έως των 13 ετών. Περπατάμε και μέσα από παιχνίδια και αφηγήσεις ρόλων θα ζωντανέψουμε κομμάτια της μυθολογικής και της νεότερης ιστορίας. Σε σημεία ενδιαφέροντος της διαδρομής σταματάμε και πραγματοποιείται η δράση. Κάποιος «ήρωας» από το παρελθόν ζωντανεύει για να μας διηγηθεί την ιστορία του, ή ένα παιχνίδι θα πραγματοποιείται για να μας πάει στο επόμενο σημείο. Στο τέλος τα παιδιά αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα μιας και όλοι ήμαστε περαστικοί αλλά σημαντικοί για τη συνέχιση της ιστορίας του χώρου!
Ημερομηνίες: 14/7
Πολιτιστικός Χώρος Αυλιδείας Αρτέμιδος
Ώρα έναρξης 10:00
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου