Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας


Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 το τμήμα μας πραγματοποίησε την πρώτη του δίωρη διδακτική και βιωματική επίσκεψη. Πήγαμε στο Εργαστήρι Τέχνης της Χαλκίδας. Εκεί μας υποδέχθηκε με πολλή  χαρά η κυρία Βάσω Λοβέρδου. 
Στην αρχή καθήσαμε σε κύκλο και συζητήσαμε για τη δουλειά που κάνει τόσα πολλά χρόνια το σχολείο αυτό της τέχνης  για τα παιδιά και τους μεγάλους της πόλης μας. Μάθαμε για τους ιδρυτές του, τους ζωγράφους Δημήτρη Μυταρά και Χαρίκλεια Μυταρά. Είδαμε ένα μέρος από ένα ντοκιμαντέρ για τον ζωγράφο Δ. Μυταρά και το έργο του. Ανακαλύψαμε τις δημιουργίες που έκαναν φέτος τα παιδιά του Εργαστηρίου επνευσμένες από το έργο του διάσημου αυτού ζωγράφου.  Περιηγηθήκαμε στις αίθουσες του Εργαστηρίου και είδαμε την ετήσια έκθεση των παιδικών τμημάτων του σχολείου. Θαυμάσαμε πολλά έργα και ανάμεσά τους και έργα δύο συμμαθητών μας (του Ηλία και της Ειρήνης, μπράβο παιδιά!!!).
Στη συνέχεια στην αυλή του Εργαστηρίου ζωγραφίσαμε και εμείς με ιδέες που πήραμε από τις δημιουργίες που μόλις είχαμε θαυμάσει. 
Ευχαριστούμε πολύ το Εργαστήρι για τη φιλοξενία και την κυρία Βάσω για την ξενάγηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου