Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Συνεχίζοντας τις παρουσιάσεις βιβλίων.

Τρεις νέες παρουσιάσεις βιβλίων τον τελευταίο καιρό στην τάξη μας. 

Η Χριστίνα παρουσίασε το δεύτερό της βιβλίο για φέτος. Ήταν το "Μισή μαγική ώρα στην Ακρόπολη" της Κατερίνας Σέρβη με εικονογράφηση της  Έλλης Γρίβα από τις εκδόσεις Πατάκη (Αθήνα, 2010) και έκανε εξαιρετική δουλειά. Είναι άλλωστε η πιο δυναμική βιβλιοαναγνώστρια της τάξης μας. Μπράβο σου Χριστινάκι!


Αυτή η επίσκεψη στην Ακρόπολη δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Γιατί οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, η Αθηνά, ο Ηρακλής και ο Πλάτωνας, έχουν τη μαγική δύναμη να μεταφέρουν ανθρώπους από το παρελθόν στο παρόν για μισή ώρα. Έτσι, ξεναγός τους στο αρχαίο ιερό της αρχαίας Αθήνας γίνεται κάποια που ξέρει τα πράγματα από πρώτο χέρι...


 Η Ελένη μας παρουσίασε την "Μαδαγασκάρη" πολύ πετυχημένα, αφού άλλωστε όλα τα παιδιά έχουν δει την  ομώνυμη ταινία και ξέρουν την υπόθεση. Πρόσθεταν λοιπόν, συνεχώς στοιχεία στην παρουσίαση. 


Το βιβλίο είναι σε διασκευή του J. E. Bright από τις εκδόσεις Σαββάλας (Αθήνα 2010). Συγχαρητήρια Ελένη. Εντυπωσιακή όπως πάντα!


Όταν τέσσερα ζώα από το ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης -ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, η Γκλόρια ο ιπποπόταμος και ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη- καταλήγουν κατά λάθος στο νησί της Μαδαγασκάρης, θέλουν απεγνωσμένα να επιστρέψουν στον πολιτισμό. Θα καταφέρουν άραγε αυτά τα ζώα της πόλης να επιβιώσουν στην άγρια φύση;

Η Ειρήνη πραγματοποίησε την τρίτη της παρουσίαση και είναι η πρώτη σε αριθμό παρουσιάσεων στην τάξη. 
Αυτή τη φορά διάλεξε το βιβλίο " Ο μπαμπάς μου ο βασιλιάς" του Michel Amelin σε εικονογράφηση της  Colette Camil από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί (Αθήνα, 2005). 

Η Χρυσαφένια είναι μια πολύ χαϊδεμένη πριγκίπισσα. Έχει ένα πανέμορφο ροζ δωμάτιο, είκοσι έξι γάτες, όσα μπισκότα θέλει κι ένα πουπουλένιο παπλωματάκι. Ωστόσο, δεν είναι ευτυχισμένη· της λείπει ο μπαμπάς της ο βασιλιάς. Είναι τόσο απασχολημένος με τους υπουργούς και τους στρατιώτες του, που δεν προλαβαίνει να δει την κόρη του. Έτσι, η Χρυσαφένια είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να ξαναβρεθεί με τον μπαμπά της το βασιλιά!
Μπράβο Ειρήνη! Πολύ καλή εργασία και ωραία ζωγραφιά!

Πηγή πληροφοριών η biblionet.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου