Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ίδρυμα Λασκαρίδη.

Αύριο Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 η Τετάρτη τάξη του σχολείου μας ταξιδεύει στον Πειραιά. Επισκεπτόμαστε το Ίδρυμα Λασκαρίδη. Τι είναι όμως αυτό το Ίδρυμα; Όπως μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα του

"...το Ίδρυμα προάγει τις Ελληνικές τέχνες και τα γράμματα καθώς και τη Ναυτική παράδοση και ιστορία της Ελλάδας. Ως ενεργός και ζωντανός πολιτιστικός, εκπαιδευτικός οργανισμός, οργανώνει και εκτελεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό, κυρίως όμως στη μαθητική, σπουδαστική και εκπαιδευτική κοινότητα, στα δε εκπαιδευτικά του προγράμματα συμμετέχουν περισσότερα από 20.000 παιδιά κάθε χρόνο.

Παράλληλα το Ίδρυμα οργανώνει και πραγματοποιεί κάθε χρόνο σειρά από εκδηλώσεις, ομιλίες, ημερίδες και συνέδρια σε πολλούς τομείς των γραμμάτων και του πολιτισμού γενικότερα, που παρουσιάζονται από τους αριστείς της Ακαδημαϊκής και Πανεπιστημιακής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποτελείται από μέλη της οικογένειας Π. Λασκαρίδη. Το έργο του συντονίζεται και εγκρίνεται από επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από Πανεπιστημιακούς και Ακαδημαϊκούς δασκάλους με Πρόεδρο τον Ακαδημαϊκό και Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cambridge, κ. Αθανάσιο Φωκά...."

Εμείς θα συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα : "ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ" με εισηγήτρια την αφηγήτρια και μουσικό Μάνια Μαράτου.

Καλή μας διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου