Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Στους μυστικούς κήπους του Ευγένιου Τριβιζά.

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου πήγαμε στην Αθήνα στους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά, αγαπημένου μας συγγραφέα, με τα βιβλία του οποίου έχουμε ασχοληθεί αρκετά τη φετινή σχολική χρονιά (εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).
Περάσαμε εκπληκτικά και για τα περισσότερα παιδιά ήταν η καλύτερη, μέχρι στιγμής, εκδρομή της χρονιάς!
Μας υποδέχθηκε ο σταθμάρχης στον σταθμό του τρένου των Ονείρων και μας εξήγησε τον σκοπό της επίσκεψής μας, μας έδειξε το ελικοπερίπτερο και μας εξέτασε για το αν είμαστε δράκοι για να περάσουμε από άλλη είσοδο. 


Επιβιβαστήκαμε και ξεκινήσαμε από τη βιβλιοθήκη με τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες του κόσμου. Από την αρχή το ταξίδι μας ήταν παιχνίδι!


Η διαδρομή συνεχίστηκε σε κόσμους καταπληκτικούς, όπως στο διάστημα στον κόσμο του πλανήτη Άρη όπου φτάνεις με ένα φτυάρι, όπως στο ομώνυμο παραμύθι.
Και από εκεί στον κόσμο της Πουπούς της αλεπούς και της Καρλότας της όμορφης κότας. Βοηθήσαμε την Καρλότα να διαλέξει ...
και μετά νά' μαστε στον κόσμο της Φρουτοπίας. Πρώτη προσπάθεια στο μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του περιβόητου εφευρέτη της Φρουτοπίας που µε το μυστικό όπλο του μεταµορφώνει τους μανάβηδες σε βίδες, να μεταμορφώσει την κυρία Λίνα, την κυρία μας, σε βίδα. Νομίζει πως τα κατάφερε και εμείς στην αρχή φοβηθήκαμε, αλλά ευτυχώς, απέτυχε.
Είδαμε από κοντά  τη Φρουτοπία...


και συνεχίσαμε στο στοιχειωµένο κάστρο της µάγισσας Φρικαντέλας που κλέβει φωνές παιδιών και τις φυλακίζει σε µπαλόνια. Όμως εμείς καταφέραμε να τις ελευθερώσουμε και να τραγουδήσουμε τα κάλαντα.



Από εκεί σειρά είχε ο κόσμος από τα τρία μικρά λυκάκια και το Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι.
Φυσήξαμε με όλη μας τη δύναμη και είδαμε το σπιτάκι να μεταμορφώνεται.
Μετά γνωρίσαμε τον Χουζουρίξ, το πιστό άλογο του ιππότη Ρουλεµάν και διαλέξαμε τη συνέχεια της ιστορίας από τα 33 ροζ ρουμπίνια.
Περάσαμε από  το µυστηριώδες µέγαρο της ∆όνας Τερηδόνας που φυλακίζει τη µικρή Λουκία επειδή έχει χαµόγελο οµορφότερο από το δικό της!...
και από εκεί στο μαγικό κόσμο της μάγισσας Φουφήχτρας...
Στον δρόμο μας είδαμε μαγικά βιβλία να γυρίζουν σελίδες και να διαβάζονται από μόνα τους.
Και φτάσαμε στο ονειρικό ζαχαροπλαστείο όπου ο κύριος Ζαχαρίας συναντάει την κυρία Γλυκερία και της χαρίζει ένα λαχταριστό µπακλαβαδάκι! Εκεί χορέψαμε με μεγάλη μας χαρά...
Ακολουθήσαμε τον δρόμο που μας έφερε στο απίθανο τσίρκο του Μανόλη µε το θαυµαστό γιγάντιο σαλιγκάρι του ουράνιου τόξου 
και μετά στο απίθανο νησί των Πυροτεχνημάτων!

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς! Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας βρήκαμε το χώρο της ξεκούρασης και της συνηθισμένης κατανάλωσης (μαλλί της γριάς, ποπ κορν, καραμελίτσες,) αλλά και όλα τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά για να τα χαζέψεις και να τα αναζητήσεις στη βιβλιοθήκη της τάξης, του σχολείου μας αλλά και της Χαλκίδας. 
(Εκεί άλλωστε έχουμε προγραμματίσει να πάμε σε λίγες ημέρες : 9 Φεβρουαρίου).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου