Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Παρουσιάσεις χριστουγεννιάτικων βιβλίων.

Εδώ και καιρό άρχισαν οι παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων από τα παιδιά της τάξης μας στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας. Όμως εμείς θα παρουσιάσουμε εδώ δύο βιβλία που έχουν θέμα χριστουγεννιάτικο. 

Το πρώτο είναι το βιβλίο "Ο καλοκάντζαρος σώζει το καλικαντζαροχωριό" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (εκδόσεις Πατάκη) από τη Μαρίζα. 

Στον Μανόλη αρέσουν οι πλάκες και οι σκανταλιές. Όταν στο δάσος γνωρίζει τον Καλοκάντζαρο, το μοναδικό καλό καλικάντζαρο, γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και δίνουν μια υπόσχεση: να βοηθούν πάντα ο ένας τον άλλο. Γι' αυτό και όταν ο Μανόλης έπειτα από χρόνια συνειδητοποιεί ότι οι καλικάντζαροι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, γιατί οι άνθρωποι ούτε πιστεύουν ότι υπάρχουν ούτε γιορτάζουν πια παραδοσιακά Χριστούγεννα, αποφασίζει να πάει στο Καλικαντζαροχωριό. Εκεί ο Μαντρακούκος, ο Κωλοβελόνης κι ο Κοψαχείλης, οι αρχηγοί των καλικάντζαρων, τρομάζουν μόλις ακούν τα νέα. Μόνο ο Καλοκάντζαρος και ο Μανόλης αποφασίζουν να δράσουν για να κάνουν τους ανθρώπους να γιορτάζουν παραδοσιακά και να σώσουν τους καλικάντζαρους.

Το δεύτερο βιβλίο μας το έφερε η Σταυριανή (μαζί με κέρασμα γλειφιτζούρια χριστουγεννιάτικα) και είναι "Τα υπέροχα Χριστούγεννα του Γατόνου φον Νιάου" της Σοφίας Παράσχου από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

Ο Γατόνος φον Νιάου δεν αγαπούσε τα Χριστούγεννα και πίστευε πως ήταν μια γιορτή για σπατάλες και βαρετές συγκεντρώσεις γύρω από παραγεμισμένες γαλοπούλες. Γι’ αυτό αρνήθηκε για ακόμη μια φορά την πρόσκληση της κυρίας Γουόλτερ να περάσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι της μαζί με την οικογένειά της. Εκείνο το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, όμως, που ο Γατόνος έμεινε όπως συνήθως μόνος στο σπίτι, συνέβησαν παράξενα πράγματα, που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για όσα πίστευε για τα Χριστούγεννα. Βασισμένο στη "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" του Καρόλου Ντίκενς.

Μπράβο κορίτσια, σας ευχαριστούμε που μας βάλατε στο πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου