Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Παραμύθι για τις πλημμύρες.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα λόγω των πλημμυρών. Πολλές τάξεις υποδέχθηκαν παιδιά που ανησυχούσαν είτε με όσα βίωσαν είτε με όσα είδαν στις ειδήσεις σχετικά με τις πλημμύρες. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε ένα μεταφρασμένο εκπαιδευτικό παραμύθι σχετικό με το θέμα. Περιλαμβάνει υλικό για τις φυσικές καταστροφές και για το πώς τα παιδιά μπορούν να τις διαχειριστούν. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη υπάρχει σε πολλές γλώσσες και σας δίνουμε την ελληνική έκδοση.
Πατώντας στην εικόνα μεταφέρεστε στην ιστοσελίδα του προγράμματος με όλες τις ιστορίες της Μπέρντι. Κατεβαίνοντας συναντάτε αυτήν για την πλημμύρα. 



Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τις Βασιλική Νίκα και Θάλεια Παπαδοπούλου. 
Η Βασιλική Νίκα λέει σχετικά:

Σε ανύποπτο χρόνο είχα δει μία σειρά βιβλίων για παιδιά από το Queensland της Αυστραλίας, ελεύθερα προσβάσιμα από όλους, σχετικά με τις καταστροφές και το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να τις διαχειριστούν.
Επειδή δεν υπήρχαν στα ελληνικά, μαζί με την ψυχολόγο Θάλεια Παπαδοπούλου (που την ίδια περίοδο είχε ακριβώς την ίδια ιδέα με μένα) μεταφράσαμε και επιμεληθήκαμε, εθελοντικά, αυτά τα βιβλία και μετά από συνεργασία με τους υπεύθυνους του Children’s Health Queensland Hospital and Health Service είναι πια στο διαδίκτυο και στη γλώσσα μας.
Τα βιβλία μπορείτε να τα δείτε εδώ επιλέγοντας τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει (και ελληνικά!):
Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και μπορείτε να τα δουλέψετε με τους μαθητές σας.
Η Μπέρντι και ο κύριος Φρογκ έχουν κάτι να σας πουν...

Σε επόμενες αναρτήσεις θα παρουσιάσουμε και τα υπόλοιπα βιβλία που είναι  διαθέσιμα στην ελληνική γλώσσα.

Το βιβλίο διατίθεται στα αγγλικά και σε μορφή ταινίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου