Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Από την επίσκεψή μας στο Πλανητάριο

Η τάξη μας, η Τρίτη, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016,  στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα, το Πλανητάριο και παρακολούθησε την προβολή στο θόλο του. Είδαμε το έργο « Μαγεμένος Ύφαλος – KaluokaHina ». Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση, που δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αποκλειστικά για να προβληθεί σε θόλο Πλανηταρίου. Το άριστο εικαστικό αποτέλεσμα μας έδωσε τη μοναδική αίσθηση πως βρισκόμασταν στην καρδιά της δράσης… μέσα στο νερό.




Ζήσαμε τις περιπέτειες του Άρη Πριόνη και του Λάκη Λιθρίνη και σκεφθήκαμε την αξία της φιλίας και της συνεργασίας, την ανάγκη να προστατεύουμε το περιβάλλον και μάθαμε πως τα κοράλλια είναι ζώα!


Γυρνώντας στο σχολείο και πατώντας στον οδηγό της παράστασης ανακαλύψαμε απίστευτες λεπτομέρειες για τους κορραλιογενείς υφάλους, για την άμπωτη και την παλίρροια, για τα υπόγεια ηφαίστεια, για τη ζωή στη θάλασσα και πολλά άλλα. 
Μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες από το "περίμενε" να αρχίσει η παράσταση που ήταν αρκετό και μας έδωσε χρόνο για φαγητό, ψώνια και παιχνίδι...


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου