Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο.

Η τάξη μας η Τρίτη την επόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 επισκέπτεται στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα, το Πλανητάριο και παρακολουθεί την προβολή στο θόλο του, με το έργο « Μαγεμένο Ύφαλο – KaluokaHina ». Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση, που δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αποκλειστικά για να προβληθεί σε θόλο Πλανηταρίου. Το άριστο εικαστικό αποτέλεσμα θα μας δώσει τη μοναδική αίσθηση πως βρισκόμαστε στην καρδιά της δράσης… μέσα στο νερό.

Να μια πρώτη μικρή γεύση...


¨Ο Μαγεμένος Ύφαλος" Trailer (2004) from Eugenides Foundation on Vimeo.

Λίγα λόγια για την ιστορία. 

Το βάθος των ωκεανών κρύβει απίστευτα μυστικά. Ένα από αυτά είναι ο Μαγεμένος Ύφαλος Kaluoka 'Hina. Στη δική μας ιστορία ο Μαγεμένος Ύφαλος, χάρη στις ιδιότητες του, επιτρέπει στους πολύχρωμους "κατοίκους" του να ζουν ευτυχισμένοι μακριά από τους ανθρώπους. Ώσπου ξαφνικά μία μέρα το ηφαίστειο ξυπνά, εκρήγνυται, ο Μαγεμένος Ύφαλος χάνει τις ιδιότητες του και τα ψάρια μένουν απροστάτευτα... στο έλεος των ανθρώπων! ...Και μένει στα χέρια (εεε συγνώμη στα πτερύγια) δύο ψαριών, του Άρη Πριόνη και του Λάκη Λιθρίνη, να λύσουν το αίνιγμα και να φέρουν και πάλι τη μαγική ειρήνη στον ύφαλο τους. Μοναδική τους καθοδήγηση, ο πανάρχαιος θρύλος που ζητά να αγγίξουν πρώτα το φεγγάρι. Μα πώς είναι δυνατόν ένα ψάρι να αγγίξει το φεγγάρι; Αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι της πιο συγκλονιστικής περιπέτειας που θα ζήσουν τα δύο ψαροφιλαράκια, στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους ανατέθηκε και να σώσουν το ψαρόσπιτο τους, τον αγαπημένο τους Ύφαλο!!!

Τη φωνή τους δανείζουν στους ήρωες της παράστασης, οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Κασσάνδρα: Χρυσούλα Διαβάτη
Αφήγηση: Αντώνης Καφετζόπουλος
Ναπολέων: Αλέξανδρος Λογοθέτης
Σοφός: Ηλίας Λογοθέτης
Λίλυ: Χρύσα Παπαδοπούλου
Ρούλης: Αργύρης Παυλίδης
Δρακούλης: Φώτης Πετρίδης
Μπούλης: Λουκάς Φραγκούλης
Λάκης Λιθρίνης: Παύλος Χαϊκάλης
Άρης Πριόνης: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Φαγάνας: Johny Vavouras

Πατώντας στον οδηγό της παράστασης μπορούμε να ανακαλύψουμε απίστευτες λεπτομέρειες για τους κορραλιογενείς υφάλους, για την άμπωτη και την παλίρροια, για τα υπόγεια ηφαίστεια, για τη ζωή στη θάλασσα και πολλά άλλα. 

Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου