Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Η αρχαιολόγος της Αμφίπολης στο σχολείο μας.

Εκδήλωση - Ομιλία με την Αρχαιολόγο Αικ. Περιστέρη.

Από την αρθρογράφο του Δ1, μαθήτρια, Χριστίνα Γκούτζου. 


Χτες το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να μάθει πληροφορίες για το λόφο Καστά στην Αμφίπολη της Μακεδονίας, από την αρχαιολόγο κ. Κατερίνα Περιστέρη. Ήρθε να μας πει γι΄αυτή της τη σπουδαία ανακάλυψη που είχε κάνει τον Αύγουστο του 2014. Μας είπε για το πόσο δύσκολο ήταν να γίνει η ανασκαφή και για τις δυσκολίες γενικότερα, που  συναντάει ένας αρχαιολόγος στις ανασκαφές του. 
Η επίσκεψή της έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων, αφού πρώτα κάθισαν και ησύχασαν οι τάξεις του  σχολείου μας. Μόλις κάθισε και η κυρία Περιστέρη άρχισε η ομιλία των διευθυντών. Όταν τελείωσε η ομιλία των διευθυντών, έκλεισαν τα φώτα για να δούμε το ταινιάκι που έδειχνε πώς ήταν ο λόφος της Αμφίπολης όπως παλιά, στα αρχαία χρόνια που πρωτοφτιάχτηκε. Ήταν πολύ εντυπωσιακός!
Μόλις τελείωσε το ταινιάκι και άνοιξαν τα φώτα μας μίλησε η κυρία Περιστέρη και ανάμεσα σε άλλα έκλεισε λέγοντάς μας να ακολουθήσουμε το δρόμο του επαγγέλματος που τραβάει η καρδιά μας, για να το κάνουμε με αγάπη.
Όταν τελείωσε την ομιλία της ο διευθυντής του σχολείου μας, της πρόσφερε λουλούδια και ένα αναμνηστικό χαρτάκι σε μια κορνίζα για να μην ξεχάσει ποτέ την επίσκεψή της στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, όπως δεν θα την ξεχάσουμε και εμείς.

Από την ιστοσελίδα του σχολείου μας.


Εκδήλωση με ομιλήτρια την αρχαιολόγο Αικατερίνη Περιστέρη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017,στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.



Η αρχαιολόγος κ. Αικατερίνη Περιστέρη, η οποία ήταν υπεύθυνη των ανασκαφών στην Αμφίπολη (Τύμβος Καστά), μίλησε στους μαθητές /τριες του σχολείου μας για την ιστορία της Μακεδονίας καθώς και τις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Αμφίπολη. Επισήμανε προς τους μαθητές/τριες, την αγάπη που πρέπει να έχει κάποιος για το έργο που επιτελεί και παρομοίωσε τη δουλειά του αρχαιολόγου με ένα ωραίο ταξίδι με πολλές εκπλήξεις. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δ/ντης Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας κ. Κων/νος Ζημιανίτης , ο Σχολικός Σύμβουλος κ Δημήτριος Μητάκος, η Αρχαιολόγος κ. Αμαλία Καραπασχαλίδου , ο Προϊστάμενος Εκπ/κων Θεμάτων Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας κ. Βασίλειος Λυγούρας και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης κ. Αγγελική Φραντζεσκίδου.


Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γρηγόρης Δάσκος απένειμε εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, αναμνηστική πλακέτα στην αρχαιολόγο κ. Αικατερίνη Περιστέρη καθώς και βιβλία με ιστορικό περιεχόμενο της Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου