Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Γυρίζοντας από την Ακρόπολη της Αθήνας.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη της Αθήνας. Μια επίσκεψη που την προετοιμάσαμε προσεκτικά και στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά και των δύο τμημάτων. Εντυπωσιαστήκαμε πρώτα απ’ όλα με τις χιλιάδες κόσμου που ανέβαιναν τον ιερό βράχο. Ήταν πολύ δύσκολο να είμαστε κοντά στις κυρίες μας και στην ξεναγό μας την κυρία Νίκη. Ήταν επίσης κουραστικό να προσπαθούμε να ακούσουμε όλα όσα μας έλεγαν και να βλέπουμε όλα όσα μας έδειχναν.

Όμως ήταν τόσο εντυπωσιακά όλα τα κτίρια που είδαμε από κοντά! Τα Προπύλαια, τον ναό της Απτέρου Νίκης, τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο.



Αλλά και από μακριά είδαμε το Ηρώδειο, το μνημείο του Φιλοπάππου, το θέατρο του Διονύσου και βέβαια το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο είχαμε επισκεφθεί τον Φεβρουάριο.


Γυρίζοντας στο σχολείο δουλέψαμε βλέποντας ταινιάκια και συμπληρώνοντας τα βιβλιαράκια της επίσκεψης που μας ετοίμασε η κυρία μας. Μια επίσκεψη που θα μας μείνει αξέχαστη.


Παρατήρηση: Θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και από πριν κλείσιμο αριθμού επισκεπτών. Όπως εμείς ως σχολείο ενημερώσαμε πολύ καιρό νωρίτερα για την επίσκεψή μας το ίδιο θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να ζητήσει από τα πρακτορεία και τα κρουαζιερόπλοια, ώστε να μην παρατηρούνται αυτοί οι αριθμοί επισκεπτών. (Από τις συνοδεύουσες δασκάλες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου