Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Κλείνοντας το πρόγραμμα για την επικοινωνία.


Ολοκληρώσαμε και αξιολογήσαμε τις συναντήσεις μας με θέματα :
·         την καλύτερη επικοινωνία στην τάξη
·         τη διαχείριση του θυμού μας
·         την κατανόηση της συμπεριφοράς που εκφοβίζει
και με τις κυρίες Μαρία (κοινωνική λειτουργό), Βασιλική (ψυχολόγο) και την κυρία μας θυμηθήκαμε τις δραστηριότητές μας. Συζητήσαμε για το ποια μας άρεσε περισσότερο και τι μας μένει από αυτές. Είδαμε ξανά τις προσδοκίες που είχαμε αναρτήσει στον πίνακα και τις συγκρίναμε με το πώς είμαστε τώρα. Είδαμε ποια πράγματα καταφέραμε και πού ακόμα χρειάζεται προσπάθεια από όλους και όλες μας.


Στη συνέχεια κάθε παιδί πήρε ένα χαρτί με δύο ζωγραφιστά κλειδιά. Στο μεγάλο κλειδί  έγραφε το τι παίρνει μαζί του από το πρόγραμμα και στο μικρό τι αφήνει πίσω του. Όποιο παιδί ήθελε τα ζωγράφιζε και αν επιθυμούσε έλεγε τις σκέψεις του στην ομάδα. Στο τέλος σε ένα χαρτί στον πίνακα όλα τα παιδιά αξιολόγησαν τις συναντήσεις βάζοντας √ σε μία από τις στήλες που ήταν εκεί (πολύ/ αρκετά/ λίγο/ καθόλου). Φαίνεται από τη φωτογραφία το πού πήγαν τα πιο πολλά √√√.


Ευχαριστούμε τις δύο κυρίες που δούλεψαν μαζί μας αυτόν τον καιρό και υποσχόμαστε πως όλα όσα νιώσαμε και βιώσαμε στις ομάδες, θα προσπαθήσουμε να τα θυμόμαστε και να τα τηρούμε στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου