Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Πρόταση βιβλίου για τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό.



Ένα εξαιρετικό βιβλίο που μιλάει για τις Μυκήνες, για πολλές από τις ιστορίες της μυθολογίας και ταυτόχρονα μας εξασκεί σε έξυπνες ασκήσεις γλώσσας.

Είναι το βιβλίο "Χρονοταξιδευτές στην Πύλη των Λεόντων. - Γλώσσα - Ιστορία Γ' δημοτικού" των Καλλιόπη Κύρδη, Τατιάνα Σπανέλλη, Ντόρα Τσιαγκάνη με εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση, από τις εκδόσεις 
Μεταίχμιο, 2002. 

Αντιγράφουμε από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"Άγγιξα το σπαθί του Αγαμέμνονα, ήπια κρασί από χρυσό κύπελλο, φόρεσα περικεφαλαία από κόκαλα αγριογούρουνων...
Με κυνήγησε ένας ληστής μ' ένα μαχαίρι, μακρύ σαν το χέρι μου. Πώς γλίτωσα; Μόνο εγώ το ξέρω! Ε, καλά, το ξέρουν κι η Δάφνη, η Ελένη και ο Ερμόλαος!
Αμ το άλλο; Μίλησα με τον Οδυσσέα! Το φαντάζεστε; Με τον Οδυσσέα τον ίδιο! Δε με πιστεύετε, ε; Ρωτήστε και το Ζαφείρη. Αν δεν έμπαινε σ' εκείνη την τρύπα, τίποτα απ' όλα αυτά δε θα είχε συμβεί..."


Οι αναγνώστες μέσα από τα απορημένα μάτια των ηρώων που μπλέκονται σε απρόοπτες καταστάσεις και την πλούσια εικονογράφηση θα γνωρίσουν το μυκηναϊκό κόσμο, και όχι μόνο.
Πρόκειται για μια διασκεδαστική περιπέτεια που έχει στόχο τη διαθεματική προσέγγιση της ύλης της Γλώσσας, καθώς και μεγάλου μέρους της ύλης της Ιστορίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος της Γ΄τάξης του δημοτικού. Περιέχονται ποικίλες ασκήσεις που αποτελούν μέρος της πλοκής, καθώς και μαθηματικές εφαρμογές.
- Στηρίζεται στις αρχές του νέου αναλυτικού προγράμματος.
- Περιέχει κείμενο για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Για όποιο παιδί έχει διάθεση, να εδώ σαν δείγμα, δύο σελίδες του βιβλίου. Αν συμπληρώσουμε τα επίθετα που λείπουν θα έχουμε την περιγραφή του ανακτόρου των Μυκηνών. 

            

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου