Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Η γιορτή μας.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη, πιστεύουμε, επιτυχία η γιορτή μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στο σχολείο μας χτες το πρωί. 
Ήρθαν πολλοί γονείς, αδέρφια, γιαγιάδες και παππούδες και βέβαια πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριές  μας. 

Στην αρχή η κυρία των Αγγλικών, η κ. Συρόγιαννη Ρούλα, μίλησε για το ρόλο και τη βοήθεια που πρόσφεραν οι Φιλέλληνες στην διάρκεια της ελληνικής επανάστασης. Η χορωδία έψαλε το "Τη Υπερμάχω" . Μετά το τμήμα μας (το Γ1) παρουσίασε θεατρικό δρώμενο που ήταν «Τα Ελληνάκια» μια διασκευή, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου (Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα, 1999).Στη συνέχεια η χορωδία της Γ τάξης τραγούδησε τα εξής τραγούδια:


«Είσαι το φλάμπουρο» σε στίχους Α. Καψάσκη και μουσική Σπ. Λάμπρου.

«Δέκα παλικάρια» σε στίχους Λ. Παπαδόπουλου και μουσική Μ. Λοΐζου.
«Να’ τανε το 21» σε στίχους Σ. Τσώτου και μουσική Στ. Κουγιουμτζή.
«Περήφανοι όλοι» σε στίχους και μουσική Πασχάλη.
Ακολούθησε το Γ2 τμήμα με το Θεατρικό «Το σκετς» του Θοδ. Παπαϊωάννου. 
Ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Γρ. Δάσκος, μας διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και μας μίλησε και ο ίδιος. Η γιορτή μας έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο. 

Δουλέψαμε όλα τα παιδιά με πολύ κέφι και μας βοήθησαν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, που τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα:

τις κυρίες μας Μ. Καλαθέρη και Ζ. Βλάχου, δασκάλες της Γ΄τάξης, την κ. Α. Σάρλη, μουσικό, υπεύθυνη της χορωδίας, την κ. Β. Πουλοπούλου, εικαστικό, υπεύθυνη σκηνικού, τον κ. Χ. Μαργώνη, πληροφορικό και τον κ. Φ. Αρμένη, θεατρολόγο. 

Ευχαριστούμε πολύ το eviaportal για τη δημοσίευση και τις φωτογραφίες.

Παιδιά, συγχαρητήρια, μπράβο!!!
Ήσασταν όλοι και όλες καταπληκτικοί και καταπληκτικές!
Από τη δασκάλα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου