Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Μια μέρα στην Αρχαία Ολυμπία.

Επισκεπτόμαστε με εικόνες, ταινίες, βιβλία  και παρουσιάσεις την Αρχαία Ολυμπία στα πλαίσια του σχετικού μαθήματος της Ιστορίας μας.
Η πρώτη ταινία ντοκιμαντέρ, δεν έχει δυστυχώς ήχο, αλλά ενδιαφέρουσες εικόνες από την περιοχή, το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.



Στην επόμενη ταινία βλέπουμε αναπαράσταση του χώρου και μαθαίνουμε πολλά για την τέλεση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.




Στην επόμενη παρουσίαση (από την ιστοσελίδα του Θ. Αρβανιτίδη) μαθαίνουμε για τα κτίρια και τους χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας.Πατάμε στην εικόνα:


Από το βιβλίο της Ματίνας Σιάκη "3000 χρόνια πριν στην Αρχαία Ολυμπία" με εικονογράφηση του Ηλία Στασινάκη, από τις εκδόσεις Πατάκη (Αθήνα, 2003), βρίσκουμε πληροφορίες, λύνουμε γρίφους και βρίσκουμε την έξοδο σε λαβυρίνθους.
Στο βιβλίο αυτό ανακαλύπτουμε :

·  Ποιος ήταν αυτός που πρωτοξεκίνησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες; 

·   Τι ήταν η μεγάλη εκατόμβη; 
·  Ποιο από τα εφτά θαύματα του αρχαίου κόσμου βρισκόταν στην Ολυμπία; 
·  Πού κοιμούνταν οι θεατές όσο διαρκούσαν οι αγώνες; 
· Ποια ήταν η μοναδική γυναίκα που παρακολούθησε τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες; 
· Ποιος έκανε άγαλμα το μουλάρι του που κέρδισε στις αρματοδρομίες; 
· Ποιος ξόδεψε τα περισσότερα λεφτά για να γιορτάσει την ολυμπιακή νίκη του; 
Ένα βιβλίο διαφορετικό, γραμμένο με χαρούμενη διάθεση και χιούμορ για όλα τα πιστευτά και απίστευτα που συνέβαιναν στους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες. Καταπληκτικές ιστορίες για την Οργάνωση, την Τέλεση και τα Ήθη των πιο σπουδαίων από τους αγώνες της αρχαιότητας, αλλά και για τους πιο υπέροχους, τους πιο απίθανους αθλητές που υπήρξαν ποτέ! 
Όλα αυτά μαζί με πολλές και πρωτότυπες σπαζοκεφαλιές, κουίζ και παιχνίδια ολυμπιακών προδιαγραφών, για να μάθουμε  διασκεδάζοντας όλα όσα πρέπει να ξέρουμε –κι ακόμη περισσότερα- για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου