Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Φιλαναγνωσία, λίγο πριν το τέλος.

Σιγά σιγά ολοκληρώνουν όλα τα παιδιά τις παρουσιάσεις τους στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας. Η Ελένη μας παρουσίασε ένα βιβλίο με κέφι και μπρίο για ένα δύσκολο πρόβλημα, αυτό του παιδικού διαβήτη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα στην υγεία κάποιων παιδιών που χρειάζεται προσοχή, αλλά το οποίο με σωστή διατροφή και φαρμακευτική αγωγή, αν χρειαστεί, αντιμετωπίζεται. Το βιβλίο λέγεται "Η Κοκό επιστρέφει στο σχολείο" και είναι από τη σειρά των βιβλίων Mickey Mouse της Disney. Μπράβο σου Ελένη, θερμά συγχαρητήρια και για την επιλογή του θέματος, αλλά και για την παρουσίαση.












Η Χαρά παρουσίασε το βιβλίο "Η αρκούδα πεινάει" της Κάρμα Γουίλσον με εικονογράφηση της  Τζέιν Τσάπμαν από τον Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2003. Πολύ ωραία και η δουλειά της Χαράς, για να καταλάβουμε την αξία της φιλίας. Μπράβο σου κι εσένα!











Ο Σταμάτης μας έδειξε το βιβλίο "Τι κι αν είμαι ασβός" της Μάιρας Παπαθανασοπούλου με εικονογράφηση της  Δέσποινας Καραπάνου από τις Εκδόσεις Πατάκη, 2001. 


Εκείνο το πρωί ο Ανέστης ο ασβός ξύπνησε με άσχημη διάθεση. Στάθηκε μπροστά στον καθρέφτη και κούνησε το κεφάλι του. "Καλημέρα Ανέστη, άλλη μία μοναχική μέρα ξημέρωσε" μουρμούρισε. Ξαφνικά του ήρθε μία φοβερή ιδέα: "Αφού κανένας δε με θέλει επειδή είμαι ασβός, θα μεταμορφωθώ σε άλλο 
ζώο". 
Τότε γνώρισε την Εύα την ασβό. "Πώς με βρήκες;" τη ρώτησε. "Η μυρωδιά σου με οδήγησε σε εσένα, μυρίζεις υπέροχα, αλλά προφανώς το ξέρεις αυτό" του απάντησε και ο Ανέστης έγινε κατακόκκινος σαν παντζάρι...
Ένα εξαιρετικό βιβλίο για την αξία που έχει ο καθένας μας και για την ανάγκη να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Ωραία επιλογή και καλή προσπάθεια Σταμάτη!


Η Τζένη παρουσίασε το βιβλίο "Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες" των Άγγελου Αγγέλου και  Έμης Σίνη, με εικονογράφηση της Μαργαρίτας Τζαννέτου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2016. 











Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει φέρνει δυο από τους καλύτερους μάγειρες στην αυλή ενός αυταρχικού βασιλιά. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη και η θέση στο παλάτι μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Για να το ανακαλύψουν, θα ταξιδέψουν ως τη μακρινή Χώρα των Σκέψεων, όπου όλες οι σκέψεις πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο μέρος, όμως, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δε μάθει πρώτα να... ακούει!
Ένα απολαυστικό βιβλίο µε έντονη δράση, που αποδεικνύει πως ό,τι φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν λύνεται µοναδικά όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο µυαλά!
Πολύ ωραίο βιβλίο, θερμά συγχαρητήρια και σε σένα Τζένη! Πολύ ωραία δουλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου