Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Προτάσεις βιβλίων για την Ιστορία


Με την ευκαιρία της ενασχόλησής μας με τη Μυθολογία στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας  αναρτούμε επιλεγμένα βιβλία που μιλούν για αυτό το θέμα. Στοιχεία βρίσκουμε στην ιστοσελίδα της www.biblionet.gr. 


Ενημερώνουμε τους γονείς μας για τις αναρτήσεις μας ώστε να μπορούν να βρίσκουν ενδιαφέροντα βιβλία για την ηλικία μας.

Ας ξεκινήσουμε:

1. "Μυθολογία (1 έως 9 τόμοι)"


Η εμπευσμένη σειρά της Ελληνικής Μυθολογίας, γραμμένη απλά και εικονογραφημένη από τη Σοφία Ζαραμπούκα, Εκδόσεις Κέδρος 1999.Ο 1ος τόμος μιλά για τον κόσμο που γεννιέται, για τους Τιτάνες, τον Δία και την οικογένειά του.

2. "Ιστορίες από την Ελληνική Μυθολογία"
διασκευή: Χήδερ Άμερι, μετάφραση: Βίτω Αγγελοπούλου, εικονογράφηση: Linda Edwards , Άγκυρα, 2011


Η Ελληνική Μυθολογία είναι γεμάτη από ιστορίες που μιλούνε για γενναίους ήρωες και τρομακτικά τέρατα, για παντοδύναμους θεούς και παντοδύναμες και πανέμορφες θεές, για καταπληκτικές περιπέτειες και μεγάλες μάχες. Σ' αυτό το βιβλίο, οι ιστορίες είναι γραμμένες με τρόπο που τα μικρά παιδιά θα μπορούνε να τις ακούνε και να τις καταλαβαίνουν και τα μεγαλύτερα θα μπορούνε να τις διαβάζουν μόνα τους και να τις χαίρονται. Η εικονογράφηση της Λίντα Έντουαρντς, όμορφη και γεμάτη φαντασία, κάνει το βιβλίο να προκαλεί το ενδιαφέρον και να γίνεται πηγή χαράς για ολόκληρη την οικογένεια.3. "Ελληνική μυθολογία. Από τους ανθρώπους στους ήρωες".
Μαρία Αγγελίδου, εικονογράφηση: Σβετλίν, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2007.

Από τους θεούς στους ανθρώπους κι από τους ανθρώπους στους ήρωες το ταξίδι είναι μεγάλο και γεμάτο περιπέτειες. Ήρωες που αψηφούν τους κινδύνους κάνοντας μακρινά θαλασσινά ταξίδια, ήρωες που μέσα σε ξύλινα άλογα νικούν στρατούς ολόκληρους, που λύνουν δύσκολα αινίγματα, που τραγουδούν με θεϊκή φωνή, που καταφέρνουν τ' ακατόρθωτο, ήρωες που νικούν το φόβο τους.

Ένα ταξίδι που γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστικό.
- Οι Αργοναύτες και η Αργώ
- Ο Οδυσσέας και ο Δούρειος Ίππος
- Ο Απόλλωνας και η Δάφνη
- Ο Περσέας και οι Καθρέφτες
- Ο Ορφέας και η Λύρα
- Η Σφίγγα και το Αίνιγμα
- Ο Μίδας και το Χρυσάφι

4. "Μυθολογία Ελληνική και Ρωμαϊκή"
Κείμενα και δραστηριότητες: Μια διαθεματική προσέγγιση της μυθολογίας

Jeanine Borrel, μετάφραση: Μελισσάνθη Γιαννούση, εικονογράφηση: Séverine Assous, Claude Cachin, Εκδόσεις Πατάκη, 2007

Ελάτε να ανακαλύψουμε την ελληνική και τη ρωμαϊκή μυθολογία με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο! Ελάτε να γνωρίσουμε τον κόσμο των θεών και των ηρώων, που συνεχίζουν να επηρεάζουν τη λογοτεχνία και τις τέχνες!

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες για την ενεργή προσέγγιση των σημαντικών μύθων της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας, μέσα σε 15 οργανωμένα κεφάλαια, τα οποία δημιουργήθηκαν με διεπιστημονικό και διαθεματικό πνεύμα.

Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει:
- βασικούς μύθους της αρχαιότητας
- στοιχεία γενικής παιδείας (ιστορία, λογοτεχνία, καθημερινή ζωή...)
- δραστηριότητες ανάγνωσης εικόνων
- δραστηριότητες επινόησης, κατανόησης και έκφρασης.

Μέσα από αυτή την πρωτότυπη διαδικασία, αυτό το βιβλίο θα συνοδεύσει το μαθητή στην ανακάλυψη της ιστορίας μας και θα του επιτρέψει να κατανοήσει καλύτερα τα θεμέλια του πολιτισμού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου