Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Έλμερ, ο παρδαλός ελέφανταςΔιαβάζουμε τον "Έλμερ, τον παρδαλό ελέφαντα" του Ντέιβιντ Μακ Κι, από τις εκδόσεις Πατάκη (Αθήνα, 1996).Ο Έλμερ είναι ένα πολύχρωμο ελεφαντάκι που μας μαθαίνει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα. Ο κόσμος του Έλμερ είναι αισιόδοξος, λαμπερός, αστείος, περιπετειώδης, γεμάτος χρώματα… Με αφορμή τα «προβλήματα» του Έλμερ, μιλάμε για τη διαφορετικότητα και για το φόβο της απόρριψης. Ύστερα από τη αναγνώριση των αρνητικών συναισθημάτων, μας δίνεται η δυνατότητα να μοιραστούμε εμπειρίες και σκέψεις και να προτείνουμε τρόπους να μη φοβάται ο καθένας να κρατήσει τη διαφορετικότητά του, όταν γίνεται μέλος μιας ομάδας. Ο καθένας και η καθεμία μας κρατά την μοναδικότητά του μέσα στο «εμείς» της ομάδας, οι μοναδικότητες ενώνονται και κερδίζει η ομάδα.
Και η ενασχόλησή μας με τον Έλμερ συνδυάζεται με το  πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Με αφορμή ένα βιβλίο" που υλοποιεί φέτος η τάξη μας.


Ταινιούλα με τον Έλμερ.Ιδέες για κατασκευές και ζωγραφική.Ταινιούλα στα ιταλικά με ένα όμορφο τραγούδι για τον Έλμερ.Ζωγραφίζουμε τον Έλμερ. Ασκούμαστε στις λέξεις για τα χρώματα στα Αγγλικά.

Ιδέες από το ιστολόγιο της Άννας Παππά (ευχαριστούμε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου