Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Του κόσμου το ψωμί.

Με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας για το ψωμί ανακαλύπτουμε πολλά για τον κύκλο της παραγωγής του, για την ιστορία της παρασκευής του παλιά και τώρα, αλλά και για τα είδη του και για τις λέξεις που το ονοματίζουν.
Επισκεπτόμαστε εικονικά το Μουσείο Λούλη και βρίσκουμε πλήθος πληροφορίες για την ιστορία του ψωμιού από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι σήμερα. Πατάμε στην εικόνα για να πλοηγηθούμε.



Στην επόμενη εικόνα πατώντας πλοηγούμαστε στη διαδικασία καλλιέργειας και άλεσης του σιταριού, ζυμώματος και ψησίματος του ψωμιού.




Από το ίδιο μουσείο είναι και η ταινία που ακολουθεί.




Εμείς για το θέμα αυτό διαλέξαμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα Αττικής, την Παρασκευή 18/5/2018. Εκεί θα συμμετέχουμε σε σχετικό βιωματικό πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο και τα προγράμματά του πατάμε στην επόμενη εικόνα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου