Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους.


Έτυχε φέτος στην τάξη μας ένα κορίτσι, μια συμμαθήτριά μας, να αρρωστήσει από νεανικό διαβήτη (διαβήτη τύπου1). Ήρθε αργότερα και μια νοσηλεύτρια να τη βοηθά και να την προσέχει, η κυρία Δήμητρα. Αποφασίσαμε μαζί με το κορίτσι που έχει το πρόβλημα και την οικογένειά της να μιλήσουμε γι' αυτό στην τάξη. 
Διαλέξαμε ένα καινούριο βιβλίο που μιλάει πολύ απλά και κατανοητά για το πρόβλημα και το διαβάσαμε στην τάξη μας, το ακούσαμε και από το cd που συνοδεύει το βιβλίο και είδαμε τις εικόνες του στον διαδραστικό πίνακα της τάξης μας. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τη φίλη μας για το πρόβλημά της, να ρωτήσουμε απορίες στην ίδια και στην κυρία Δήμητρα, να δούμε το εξοπλισμό που έχει πάντα μαζί της, να μιλήσουμε για το πώς νιώθει. Νομίζουμε πως όλοι και όλες νιώσαμε καλύτερα και μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τη φίλη μας και να της συμπαρασταθούμε όποτε χρειαστεί.

Το βιβλίο ήταν "Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους" της Κάρμεν Ρουγγέρη με εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος (Αθήνα, 2019). Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο και αντιγράφουμε:

Με τον μοναδικό και ιδιαίτερα θεατρικό τρόπο της Κάρμεν Ρουγγέρη, η γλυκιά ιστορία ενός παιδιού με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, μεταμορφώνεται σε μια μαγική ιστορία με παραμυθένιους ήρωες.

Mια φορά κι έναν καιρό, η Ρένια, ένα δεκάχρονο κορίτσι, έμαθε ότι πάσχει από Διαβήτη τύπου 1. Και τότε η Ρένια ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι! Συνάντησε τον κύριο Διαβήτη, τη δεσποινίδα Ινσουλίνη, τους κατοίκους της Διαφορετικούπολης...

Όλοι τους βοήθησαν τη Ρένια να καταλάβει τι συμβαίνει μέσα στο σώμα της και –κυρίως– ότι ο διαβήτης δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στη ζωή της.

Η ιστορία της Ρένιας, με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, φιλοδοξούμε να γίνει σύμμαχος και συνοδοιπόρος όλων των νεοδιαγνωσμένων παιδιών, αλλά και των οικογενειών τους, στο ταξίδι που ξεκινούν παρέα με τον διαβήτη.
Το βιβλίο βασίζεται στην ομώνυμη θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Περιέχει CD και QR code με την αφήγηση της ιστορίας από την Κάρμεν Ρουγγέρη.

Πατώντας εδώ μπορούμε να διαβάσουμε ηλεκτρονικά, μερικές σελίδες του βιβλίου.
Ακολουθεί μικρό μέρος από την παρουσίαση του ομώνυμου θεατρικού έργου και συνέντευξη της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου