Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

"Το σκλαβί" στο θέατρο Πόρτα.

Την επόμενη Δευτέρα 19/11 τρεις τάξεις του σχολείου μας (η Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) θα εκδράμουν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν στο θέατρο Πόρτα το έργο "Το σκλαβί". 

Το έργο αυτό ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία στο ίδιο θέατρο πριν 18 χρόνια. Από τότε παίχτηκε σε άλλα θέατρα, εκδόθηκε σε βιβλίο, τα τραγούδια του έγιναν γνωστά και αγαπημένα και έφτασε η στιγμή που η δημιουργός του έργου και του θεάτρου Πόρτα, η Ξένια Καλογεροπούλου, και οι συνεργάτες της να αποφασίσουν ένα νέο ανέβασμα του έργου.


Το έργο βασίζεται σε ομώνυμο συμιακό παραμύθι και έγινε θεατρικό έργο από την Ξένια Καλογεροπούλου. Τοποθετείται σε μια εποχή όπου «οι άλλες χώρες ήταν ακόμη μακρινές, που τα βιβλία τα έγραφαν με το χέρι και που οι μέρες δεν περνούσαν τόσο γρήγορα».

Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά, που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα, αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς, ωστόσο, ποτέ να συγκρουστούν. Και η ιστορία μας ξεκινά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Ξένια Καλογεροπούλου 
Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος-Σοφία Πάσχου
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου 
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου 
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου 
Μουσική: Νίκος Κυπουργός 
Μουσική επεξεργασία και διδασκαλία: Νίκος Γαλενιανός 
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης 
Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Θεοδώρα Βεστάρχη, Στέλλα Γάσπαρη 
Κατασκευή Κοστουμιών: Θεοδώρα Βεστάρχη 

Παίζουν: Ντένης Μακρής, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Τζωρτζίνα Λιώση, Βάσια Ζαχαροπούλου, Ελένη Βλάχου, Παντελής Βασιλόπουλος, Αυγουστίνος Κούμουλος, Φοίβος Συμεωνίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου