Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

"Η μάχη των π".

Με την ευκαιρία της ενασχόλησής μας με τη Γλώσσα (10η ενότητα γλωσσικού μαθήματος) και την επικοινωνία (7η ενότητα Μελέτης Περιβάλλοντος) βλέπουμε την ταινία - πολυμεσική εφαρμογή "Η μάχη των π". Πρωταγωνιστές είναι το ελληνικό γράμμα π, διάσημο γιατί εκτός από γράμμα του αλφαβήτου μας, είναι και μια μαθηματική σταθερά (το 3,14) το οποίο χρησιμοποιείται ως σύμβολο σε όλον τον κόσμο και το λατινικό p.

To π της αλφαβήτου αποκτά υπαρξιακές ανησυχίες καθώς αισθάνεται πως απειλείται η θέση του από το αγγλικό p. Ανησυχεί γιατί τα παιδιά και οι νέοι χρησιμοποιούν τα λατινικά στοιχεία (αυτά που ονομάζονται  greeklish) για να γράψουν γρήγορα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα και στους υπολογιστές. Παρασύρει την παρέα του λοιπόν το θ και το ο σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας με σκοπό την τηλεοπτική μονομαχία για την θέση τους στο πληκτρολόγιο, ενώ η συνάντηση με τον παππού του στο πλατώ της τηλεόρασης και η βαθιά γνώση της ιστορίας θα τους βοηθήσουν και θα αποτελέσουν τα όπλα τους.
Τα πράγματα, όμως, δεν θα εξελιχθούν όπως τα σχεδίαζε....

 Ας δούμε το τραγούδι του τελικού διαγωνισμού:


«Η μάχη των Π» είναι μια παραγωγή του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ.
Αποτελεί μέρος ενός εκπαιδευτικού φακέλου με τίτλο «Στα ίχνη της Γραφής» που περιλαμβάνει πλούσια εικονογραφημένα έντυπα, προτάσεις για δραστηριότητες μέσα και έξω από την τάξη, καθώς και πολυμεσικά διαδραστικά παιχνίδια.

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Βενετόπουλος, Γιάννης Βογιατζόπουλος
Σενάριο: Εύα Ιεροπούλου
Επιστημονική Επιμέλεια: Σοφία Αηδόνη, Ευγενία Οικονομίδου, Χρυσάνθη Σημανδηράκη
Animation Team: Minotaur Digital Arts
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση-Sound Design: Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος
Οργάνωση Παραγωγής: Πάολα Διακοσάββα
Εκτέλεση Παραγωγής: fractal productions
“Η μάχη των π” συμμετείχε  στο διαγωνιστικό μέρος του Athens Animfest 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου