Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Ερευνώντας το θέατρο.

Μαζί με την 9η ενότητα και την επαφή μας με θεατρικά κείμενα, ασχοληθήκαμε και ερευνήσαμε το θέμα θέατρο. Έτσι βρήκαμε πληροφορίες για τα αρχαία θέατρα, για τους αρχαίους τραγικούς ποιητές, για την αρχαία κωμωδία. Προσθέσαμε γνώσεις για τον Σαίξπηρ και τον Βιντσέντσο Κορνάρο. Δουλέψαμε σε ζευγάρια και παρουσιάσαμε με ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, με χαρτόνια με κείμενα και φωτογραφίες. Να σε φωτογραφίες οι παρουσιάσεις μας, που στηρίχτηκαν κυρίως στο υλικό της Βικιπαίδειας.

Αρχαία θέατρα
Το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου από τις Δέσποινα και Όλγα και με ηλεκτρονική παρουσίαση.

 Το αρχαίο θέατρο Δωδώνης από τον Απόλλωνα και τον Αντώνη και με ηλεκτρονική παρουσίαση.

Το αρχαίο θέατρο Διονύσου από τον Γιώργο Μ. και τον Δημήτρη Β. 

Το κοντινό μας αρχαίο θέατρο Ερέτριας από τη Λυδία και τον Γιώργο Γκ. και με ηλεκτρονική παρουσίαση, καθώς και με επιπλέον εργασία για τα μέρη του αρχαίου θεάτρου. 
Για το Ηρώδειο μας ενημέρωσαν ο Νικόλας με τον Δημήτρη Α. Αρχαίοι θεατρικοί συγγραφείς.
Με τον Αισχύλο ασχολήθηκαν η Ελένη και η Μαρίλια.

 Με τον Σοφοκλή, η Δήμητρα με τον Γιάννη (και με ηλεκτρονική παρουσίαση).Με τον Ευρυπίδη ο Κωνσταντίνος και η Αναστασία (και με ηλεκτρονική παρουσίαση και αυτοί).

Για τον κωμικό αρχαίο θεατρικό συγγραφέα τον Αριστοφάνη ετοίμασαν την παρουσίαση η Άννα με την Αντιγόνη.Κλασικό θέατρο - Σαίξπηρ - Κορνάρος.
Αποφασίσαμε από τους χιλιάδες παλιότερους και σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς να επιλέξουμε από την Αγγλία τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μια και γνωρίσαμε το έργο του "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" και τον Έλληνα από την Κρήτη Βιτσέντζο Κορνάρο, της ίδιας περίπου εποχής συγγραφέα του "Ερωτόκριτου". Για τον Σαίξπηρ μας μίλησαν ο Άγγελος με τον Πέτρο και για τον Κορνάρο η Σοφία με τον Δημήτρη Κ. 
  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου